Proeven: Original Spices by Jonnie Boer Vadouvan en Shichimi Togarashi


Je hebt ze vast al eens gezien, die kleurrijke blikjes met allerlei verschillende kruiden van Jonnie Boer! Die blikjes, Euroma Original Spices by Jonnie Boer, worden uitgebreid met een nieuwe specerij melange: Vadouvan. Eerder probeerde ik al Baharat, Ras el hanout en Za’atar, ik was daar positief verrast dus ben erg benieuwd naar de Frans-Indiase kruidenmelange vadouvan en de Japanse kruidenmelange Shichimi Togarashi.

Original Spices by Jonnie Boer: Vadouvan

Vadouvan is een Franse interpretatie van de Indiase kerrie. Vadouvan is afkomstig uit de Puducherry regio waar Franse koloniale invloeden nog steeds duidelijk zichtbaar zijn. Vadouvan is een melange van uienpoeder, mosterdzaad, knoflookgranulaat, feneriekzaad, uienstukjes, kurkuma, kardemom, komijnzaad, venkelzaad, kaneel, chillies, dragon, kruidnagel, laurier en rozenbloemblaadjes

Vadouvan is te gebruiken als smaakmaker op kip, voor een vismarinade of als vervanger van de normale kerriepoeder. Goed om te weten is dat Vadouvan geen zout bevat. Een blik Vadouvan heeft een inhoud van 80 gram.

Original Spices by Jonnie Boer: Shichimi Togarashi

Shichimi Togarashi is een kruidenmix die wordt gebruikt in de Japanse keuken. Shichimi Togarashi is een melange van szechuanpeper, sesamzaad, zwarte peper, nigellazaad, citroenschilgranulaat, gember, paprika, venkelzaad en cayennepeper.

In de Japanse keuken wordt Shichimi Togarashi gebruikt voor het bereiden van noodlesgerechten, stoofschotels en gegrilde of gebakken gerechten. Zo kan de kruidenmelange gebruikt worden als droge marinade op bijvoorbeeld tonijn, biefstuk of varkensvlees of als smaakmaker in de soep of in je noodlesgerecht. Een blik Shichimi Togarashi bevat geen zout en heeft een inhoud van 80 gram.

Wat vind ik er van?

De goede kruiden gebruiken in de keuken is ontzettend lastig. Kwam ik vroeger alleen maar met een beetje peper en een beetje zout aan, nu heb ik al een heel kruidenkastje vol met verschillende kruiden en specerijen. Heerlijk. De Original Spices by Jonnie Boer maken je het nog makkelijker met de melanges die Jonnie al heeft bedacht, maar maken je misschien ook wel inventief in de keuken om juist door bijvoorbeeld Vadouvan te gebruiken een totaal ander gerecht te verzinnen, juist een gerecht proberen te maken wat echt past bij bijvoorbeeld Vadouvan.

(224 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Proeven: Original Spices by Jonnie Boer Vadouvan en Shichimi Togarashi

  1. Goedemiddag Anja,

    Deze week zijn er geen aanvullingen gekomen op het EetDagboek. En als ik op jouw website aan het zoeken ben krijg ik nergens meer een foto bij.
    Klopt het dat het EetDagboek niet meer is bijgewerkt sinds zondag 21 september, en is er een storing die zorgt dat de foto’s niet meer mee komen?
    M.vr.gr.
    Jacqueline

Reacties zijn gesloten.