Limited Edition 2014: Nespresso Cubania

Nespresso Cubania

Nespresso heeft weer een limited edition uitgebracht, een limited edition die alle records heeft verbroken qua intensiteit: Nespresso Cubania. Nespresso Cubania heeft maar liefst een intensiteit van 13. Nederlandse Nespresso liefhebbers hielden al van een sterke espresso de Nespresso Kazaar met een intensiteit van 12 is al populair. Liefhebbers moeën dus echt deze limited edition ook proeven!

Nespresso Cubania

Nespresso Cubania

Deze limited edition is geïnspireerd door de warme leefwijze en het legendarische koffieritueel van de Cubanen. De koffie-experts van Nespresso hebben met Cubania de Zuid-Amerikaanse passie in een kopje koffie weten te krijgen. Cubania is gemaakt van een milde Colombiaanse koffieboon die bestand is tegen extra lang branden en die zorgt voor een intense koffiesmaak zonder bitter te worden. Deze Colombiaanse koffieboon is een aanvulling op de Robusta bonen uit India die een speciale stoombehandeling hebben ondergaan waardoor de intensiteit van de smaak nog meer werd opgeschroefd. Deze combinatie zorgt voor een intens, krachtig en volle body. In combinatie met warme melk komt er overigens een ‘dulce de leche’ smaak naar boven (zoete smaken van biscuit en karamel). Klinkt goed hè, die smaken van biscuit en karamel?

Recept traditionele Cubano

Doe 3 gram suiker in een espressokopje. Voeg 1 Nespresso Cubania ristretto toe. Roer tot alle suiker is opgelost en er een dikke, lichte crema ontstaat. Voeg vervolgens met een tweede Cubania capsule nog een ristretto toe en roer. Nog lekkerder? Voeg dan 25 ml warme melk toe voor de ‘dulce de leche’ smaken!

Nespresso Cubania

Wat vind ik er van?

Oei een intensiteit van 13, dat wordt echt een bittere espresso, maar dat is eigenlijk niet het geval. De Nespresso Cubania heeft weg van de Crealto maar is dan nog net wat intenser en heeft wat meer karamel als je het met warme melk drinkt. Kortom ik denk dat veel Nespresso liefhebbers deze limited edition gaan missen als straks echt de laatste etui is verkocht. Laat je verrassen door deze limited edition!

Wat kost het?

Een etui Nespresso Cubania met 10 capsules kost 4,50 en is verkrijgbaar bij de Nespresso Boutiques of online.

(84 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)