Ristorante Da Gigino aan tafel met familie in Sorrento

Ristorante Da Gigino aan tafel met familie in SorrentoKookboeken vol Italiaanse gerechten zijn er veel, maar een kookboek waarbij een Italiaanse familie gevolgd wordt eigenlijk niet, terwijl eten een belangrijke rol vervuld in Italiaanse families. Zo is dat ook bij de familie Esposito van Ristorante Da Gigino in Sorrento gelegen in de golf van Napels. Saskia Schmitz heeft dit in de jaren tachtig zelf ervaren toen zij bij de familie Esposito woonde en zo is het boek ‘Ristorante da Gigino aan tafel met familie in Sorrento’ ontstaan.

Ristorante Da Gigino familie tafereel

Over het boek: Ristorante da Gigino aan tafel met familie in Sorrento

Het boek neemt je mee naar een uniek kijkje in de keuken van ristorante Da Gigino, maar ook door de familietradities op natuurlijk culinair gebied. Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken met namen zoals ‘pasta is heilig’, ‘spore di mare, de smaak van de zee’ en ‘citroen, de smaak van sorrento’. Het boek begint na de inleiding met het voorstellen van de familie Esposito. Vervolgens volgen de verhalen afgewisseld met foto’s en recepten. De recepten zijn authentieke Italiaanse recepten, die thuis en in het restaurant geserveerd worden.

Ristorante Da Gigino familie nu

Wat vind ik van het boek?

Ristorante da Gigino is niet een standaard kookboek met recepten en tips maar een boek wat je moet lezen, waarin je moet kijken en waaruit je fijne recepten kan koken. Mooie fotografie van fotograaf Hans de Kort maken het echt een boek waardoor je gaat verlangen naar een vakantie aan de golf van Napels, vol culinaire verrassingen.

Ristorante Da Gigino recept en sfeer

Titel: Ristorante Da Gigino, aan tafel met familie in Sorrento
Auteur: Saskia Schmitz & Hans de Kort
Uitgever: Brandt
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789492037084
Winkelprijs: 25,00

(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.