Powerfood van Rens Kroes

Powerfood van Rens KroesSinds heel lang, heb ik weer eens een kookboek gekocht, een kookboek waar iedereen het zo’n beetje over heeft: Powerfood van Rens Kroes, ja de zus van Doutzen. Ik was wel benieuwd wat een happy & healthy lifestyle nu betekende. In ieder geval geen pasta, aardappels, brood en witte rijst meer, maar quinoa, bakken in kokosolie en gezonde sapjes. In ieder geval pure recepten met een Friese familiesgeschiedenis.

Over Powerfood

De titel zegt het eigenlijk al, powerfood, gezond eten dus en geen dieet want het belangrijkste volgens Rens is genieten. Het boek is ingedeeld in ‘ontbijt’, ‘lunch’, ‘diner’, ‘snacks’, ‘sweets’, ‘spreads’ en ‘drinks’. Kortom genoeg om een hele dag te kunnen eten toch? De recepten hebben een korte inleiding en zijn duidelijk beschreven. Helaas zijn niet alle recepten voorzien van een foto van het resultaat. Helemaal achterin staan nog twee interessante, informatieve hoofdstukken, namelijk: ‘mijn powerfood ingrediënten – hun werkzame stoffen en interessante weetjes’ en ‘eten als een medicijn’. Kortom twee hoofdstukken om iets van op te steken.

Wat vind ik van het boek?

Eigenlijk twijfelde ik bij de aanschaf van dit boek. Ik vond het jammer dat er hele stukken gewoon blanco gelaten waren boven een best wel groot aantal recepten. Met wat illustraties of inderdaad foto’s was het net wat voller geweest. De recepten vind ik wel leuk en lekker. Het geeft echt even een andere kijk op het koken en eigenlijk kan je aan de recepten ook weer net je eigen twist geven. Interessant in Powerfood vind ik het hoofdstuk ‘eten als een medicijn’. In dit hoofdstuk staan namelijk net die ingrediënten die goed zijn om je kwaal te bestrijden. Kortom Powerfood is een interessant kookboek, maar of ik alle recepten ga maken in dit boek? Ik denk het niet.

Titel: Powerfood
Auteur: Rens Kroes
Uitgever: Spectrum
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789000341016
Winkelprijs: 19,99

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.