Proeven: Mitsuba Asian Snacks

Proeven: Mitsuba Japanse Rijstsnacks en Nootjes

Ik had ooit al eens de Mitsuba Asian snacks geprobeerd op de Huishoudbeurs en in de goodiebag zat toen ook een zakje Mitsuba wasabi mix. Super lekker! En nu mag ik een aantal nieuwe smaken uitproberen, helemaal niet verkeerd dus. Ik proefde de Geisha mix, Sushi mix en de Yoshino mix. Welke wij het lekkerst vonden? De Sushi mix, maar wel op de voet gevolgd door de Geisha mix en Yoshino mix.

Over Mitsuba Asian Snacks

Mitsuba maakt rijstsnacks volgens eeuwenoude Aziatische tradities met pure en natuurlijke ingrediënten. Op de verpakking van de Asian snacks die ik probeerde kon ik geen E-nummers vinden en dat is onder andere te danken aan de vernieuwde receptuur.

Alle Mitsuba Asian Snacks op een rij:

Black sesame & soy crackers – Deze dunne knapperige rijst crackers met een geraffineerde sesam-sojasaus smaak zijn erg lekker als tussendoortje of om te gebruiken als toast bij de borrel.

Cheese sushi – Oost en west ontmoeten elkaar in deze knapperige sushi-vormige rijstzoutjes. De Aziatische smaak van sojasaus aan de buitenkant is verrijkt met een smeuïge kaasvulling aan de binnenkant.

Edamame mix – De Edamame Soja bonen zijn een eeuwenoude delicatesse in Japan. Geroosterd op Japanse wijze en op smaak gebracht met een vleugje zout.

Geisha mix – Ter ere van de Japanse Geisha is deze mix van licht geroosterde rijstzoutjes gecreëerd. Ze zijn in smaak verrijkt met sojasaus, zeewier, en traditionele Aziatische kruiden.

Red curry mix – Een smaak tussen authentieke Oosterse chili en curry in een knapperige mix van verschillende rijstzoutjes.

Sushi mix – een mix van knapperige rijstzoutjes en krokante pindabollen met de typische specerijen die je van sushi kent: sojasaus, zeewier en traditionele Aziatische kruiden.

Thai chili crackers – Traditionele krokante rijstzoutjes, op smaak gebracht met een overheerlijke pittige chili kruidenmix.

Wasabi crackers – Dunne knapperige rijst crackers verrijkt met een pikante wasabi smaak waardoor ze een Aziatische twist krijgen.

Wasabi mix – Een mix van knapperige rijstzoutjes en krokante pindabollen met een pikante kruidenmix van wasabi, zeewier en sojasaus.

Wasabi peanuts – Een krachtige pikante smaak van wasabi proef je met deze Wasabi pindabollen.

Yoshino mix – Een Japanse smaakexplosie van deze knapperige pindabollen op smaak gebracht met sesam, sojasaus en een mix van Japanse kruiden.

Proeven: Mitsuba Japanse Rijstsnacks en Nootjes

Wat vind ik van Mitsuba?

Mysterieus en lekker. Mitsuba nootjes worden met een verhaal in een Japanse manga vorm gebracht. Kijk maar op de site en Facebook-pagina van Mitsuba. Eigenlijk dacht ik dat Japanse rijstsnacks meestal dezelfde smaak had, dat is dus helemaal niet zo, er zijn zoveel smaken te ontdekken bleek uit de proeverij. Elke mix had net weer een andere smaak en toch ook weer de herkenbare Japanse rijstsnack smaak. Wat fijn is aan de vernieuwde receptuur is dat de e-nummers niet meer terug te vinden zijn. Het is misschien wel even zoeken naar Mitsuba asian snacks in de supermarkt maar ik begreep dat onder andere de Hoogvliet deze lekkere zoutjes ook verkoopt!

(122 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Proeven: Mitsuba Asian Snacks”

  1. Geen E-nummers, maar wel mononatriumglutamaat???
    Dit is dus E-621.
    Zo worden veel mensen op het verkeerde been gezet.
    Weet je alle E-nummers uit je hoofd, ga dan de vertaling in tekst maar leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.