De Nieuwe Indische Keuken van Jeff Keasberry

De Nieuwe Indische Keuken van Jeff KeasberryIndische gerechten zijn vaak recepten die van moeder/vader op dochter/zoon worden doorgegeven. Iedereen heeft zijn of haar gerecht weer wat aangepast en toch lijkt het ergens op de het oorspronkelijke gerecht. Daarom is Jeff Keasberry op een andere manier met de Indische keuken om gegaan, hij maakte make-overs van Indische gerechten en bedacht Indische gerechten met een nieuwe smaak. Dit resulteerde in het boek: De Nieuwe Indische Keuken van Jeff Keasberry.

Over het boek: De Nieuwe Indische Keuken van Jeff Keasberry

Deelde de schrijver in het eerste boek de Indische Keukengeheimen van oma Keasberry, nu deelt hij zijn eigen gerechten, nieuwe gerechten geïnspireerd op de Indische keuken.

De Nieuwe Indische Keuken van Jeff Keasberry inkijkje
Het boek begint met na de inleiding van Jeff Keasberry met een deel over de Indische keuken en het ontstaan er van en in het ‘culinair atelier’ lees je wat je aan keukengerei nodig hebt en welke ingrediënten echt bij de Indische keuken horen. Vervolgens de recepten die zijn ingedeeld in: De Basis, Indo Bites, Makkelijk & Smakelijk en De Zoete Kracht. De recepten in het boek hebben een foto van het resultaat en zijn stapsgewijs beschreven.

De Nieuwe Indische Keuken van Jeff Keasberry inkijkje 2

Wat vind ik van het boek

Ik ben dol op de Indische keuken en in het weekend kook ik dan ook regelmatig Indisch. Die geuren en smaken, heerlijk! Daarom was ik ook wel benieuwd naar de nieuwe kijk op deze keuken en inderdaad de recepten zijn anders dan de ouderwetse Indische keuken. Het lijkt allemaal wel sneller te gaan en de Indische recepten zijn toch wel wat verwesterd. Er komen meer invloeden terug uit andere werelddelen. In ieder geval zijn de recepten makkelijk uitvoerbaar en kan je er nog veel eigen dingetjes aan de recepten toevoegen. Een leuk boek vol nieuwe Indische recepten, al hou ik stiekem misschien wel meer van de ouderwetse Indische recepten uit zijn eerste boek.

Titel: De Nieuwe Indische Keuken van Jeff Keasberry
Auteur: Jeff Keasberry
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789045205250
Winkelprijs: 24,95

(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.