Proeven: Dilmah Exceptional Teas

Dilmah Exceptional smaken die ik geproefd heb

Heb je het ook gezien bij de Albert Heijn in het theevak? Dilmah heeft sinds maart 2014 haar bijzondere theeën naar de supermarkt gebracht. In het theevak is het nu een kleurrijk geheel met Dilmah Exceptional Teas. Ik heb zelf een aantal smaken geproefd en zelfs genoten van een speciale theemocktail.

Dilmah Exceptional doosje met twee zakjes

De Smaken van Dilmah Exceptional Teas

Er zijn twaalf verschillende soorten smaken: Perfect Ceylon Tea, de perfecte thee uit Ceylon, English Breakfast Tea, Broken Orange Pekoe Ceylonthee, Fragant Jasmine Tea, groene thee gecombineerd met natuurlijke jasmijnbloesem, Gentle Minty Green Tea, groene thee met spearmint en een vleugje citroengras, Ceylon Green Tea, gestoomde groene Ceylonthee, Peppermint Leaves with Ceylon Cinnamon, een kruideninfusie van pepermuntblad en kaneel, Acai Berry Pomegranate and Vanilla, Flowery Broken Orange Pekoe Ceylonthee met acai bes, granaatappel en vaillie, Rose with French Vanilla, Ceylon thee met de geur van roos en gecombineerd met Franse vanille, Berry Sensation, Ceylonthee met aardbei, framboos en bosbes (kan warm en koud gedronken worden), Elegant Earl Grey, Single Region Ceylonthee vermengd met bergamot, Italian Almond, Ceylon gourmetthee met Italiaanse amandel en Lively Lime and Orange Infusion, Ceylon Pekoe thee met sinaasappel, limoen en kardemom.

Dilmah Exceptional in het doosje

In het doosje

Een verpakking Dilmah Exceptional Teas bevat 20 piramidevormige zakjes die biologisch afbreekbaar zijn. De zakjes bevatten zelfs geen nietjes of lijm. Het belangrijkste aan goede thee is versheid. Daarom is de Dilmah thee gelijk bij de bron in een foliezak en een doosje van recyclebaar karton.

Dilmah Exceptional duurzaam bezig

Wat vind ik van de Dilmah thee?

Je proeft dat Dilmah Thee exclusiever is, subtiele smaken en eigenlijk zou je het ook best bij een diner kunnen serveren in plaats van wijn. Wat ik een heel goed idee vind aangezien ik helemaal niet van wijn houd. De verschillende smaken uit de Dilmah Exeptional Teas range zijn niet alledaagse smaken, andere theemerken hebben de smaakcombinaties zoals Italian Almond, Rose and French Vanilla en Peppermint with Cinnamon niet. Dus als je van smaakjes houdt! Mijn favorieten zijn in ieder geval de Rose and French Vanilla, de Peppermint Leaves and Cinnamon en de Elegant Earl Grey. Gevarieerde keuze hè?

Verrassend anders

De eerste keer dat ik Dilmah thee anders proefde dan anders was tijdens de Culiperslunch. Daar serveerde Dilmah een theemocktail, Kiss of Rose, een alcoholvrije cocktail op basis van de Rose and French Vanilla tea. Zo lekker op een warme, zomerse dag. Ingrediënten zijn gekoelde Rose with French Vanilla tea, biologische perensap, suikersiroop en vers limoensap (de verhoudingen zijn natuurlijk het geheim van de theesommelier). Dit doe je allemaal in een met ijs gevulde cocktailshaker en dit shake je dan zo’n 10 seconden et voilà je theemocktail Kiss of Rose is klaar. Het recept is overigens van theesommelier Robert Schinkel.

Wat kost het?

Een doosje Dilmah Exceptional Teas met 20 piramide theezakjes kost 2,39.

(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.