Tarte Tatin door Ginette Mathiot

Tarte Tatin door Ginette MathiotRecepten uit Tarte Tatin heb ik al uitgeprobeerd tijdens de Rosti Mepal Workshop bij Petit Gâteau in Amsterdam. Zo lekker die taartjes! Helemaal blij was ik dat ik naast de jarige Margrethe beslagkom ook het boek Tarte Tatin van Ginette Mathiot in mijn goodiebag vond. Dit moet hèt bakboek van de Franse vrouw zijn. Dit boek wordt namelijk in Frankrijk gezien als het naslagwerk van de Franse patisserie. Het kostte ook aardig wat tijd om echt het boek van a tot z door te lezen, zoveel verschillende recepten. Kijk in ieder geval even mee.

Inkijkje tarte tatin

Over het boek: Tarte Tatin

Wanneer je het boek al ziet zie je luxe maar ga je ook een beetje terug in de tijd. Tarte Tatin heeft een mooie leerachtige kaft en twee leeslinten. De fotografie en illustraties brengen je een beetje terug in de tijd van de zestiger, zeventiger jaren. Het boek begint met een inleiding waarin je kennis opdoet over de ingrediënten, de gebruikte technieken met een aantal basisrecepten. Na de basisrecepten is al dat lekkers ingedeeld in: gebakjes, cakes, soesjes en taartjes, koekjes, pudding en desserts van beroemde koks. In het boek is een klein Nederlands tintje terug te vinden. Het voorwoord is geschreven door Robèrt van Beckhoven en in het hoofdstuk desserts van beroemde koks vind je zijn recept voor warme kwarktaart (gâteau chaud au fromage frais). Overigens niet elk recept heeft een foto van het eindresultaat (maar goed daar krijg je alleen trek van).

Inkijkje 2 tarte Tatin

Wat vind ik van het boek?

De eerste dingen die mij opvielen waren de fotografie en de illustraties die in de jaren zestig/zeventig stijl waren. Geen standaard fotografie wat je in de bakboeken van nu ziet. Dit vind ik wel positief, het springt er op een andere manier uit en het past ook wel bij de stijl van dit boek. De recepten zijn kort geschreven, de schrijfster wilde dit ook zo zodat je als lezer en thuisbakker in één oogopslag kan zien hoe het recept in elkaar steekt. Tarte Tatin is echt een boek wat je meeneemt in de Franse patisserie. Wanneer je recepten bakt uit dit boek waan je je terug in de tijd in een oude Franse Patisserie in een klein Frans stadje.

Titel: Tarte Tatin
Auteur: Ginette Mathiot
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789000336692
Winkelprijs: 35,00

(18 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.