Yvestown in de Keuken door Yvonne Eijkenduijn

Yvestown in de Keuken door Yvonne EijkenduijnEen kijkje in andermans keuken, heerlijk. Gewoon op Funda kijken hoe de keuken eruit ziet in andermans huis, alleen je leest dan niet de verhalen ‘uit de keuken’. Blogster Yvestown, Yvonne Eijkenduijn, heeft verhalen en recepten uit andermans keuken verzameld in haar boek Yvestown in de Keuken. Het is een boek met verhalen, kijkjes en recepten uit de keuken. Inmiddels heb ik natuurlijk al door Yvestown in de Keuken gebladerd en ik ben fan hoor!

inkijkje yvestown recept

Over het boek: Yvestown in de Keuken

Op een site kan je natuurlijk heel veel kwijt, maar iets fysieke zoals een boek raak je nooit meer kwijt. Het boek is zoals Yvonne zelf zegt in haar introductie niet alleen een kookboek, maar ook een adresboek voor die leuke restaurantjes en winkels en een echt kijkboek, snuffelen in andermans keuken. Na de introductie laat Yvonne zien wat er in haar voorraadkast staat en vervolgens begint het echte binnen kijken in andermans keuken en dat begint met een inkijkje in haar eigen keuken. De recepten in het boek zijn heel divers, hoe meer mensen, hoe meer verschillen. De recepten zijn duidelijk beschreven en staat een foto van het eindresultaat. Achterin het boek staan nog een aantal fijne bonusrecepten voor bijvoorbeeld tomatensoep met gehaktballetjes of aubergine uit de oven.

inkijkje yvestown profiel

Portretten

Elk kijkje heeft een korte inleiding. Bij wie kijken we naar binnen en hoe ziet de keuken er eigenlijk uit met uiteraard een foto. Vervolgens natuurlijk een aantal recepten van de personen bij wie er een kijkje genomen wordt en onder andere de beste keukentips, leuke adressen en beste inspiratiebronnen op een rij. Bij de portretten veel sfeerfoto’s uit de keuken. Echt binnen kijken dus.

inkijkje yvestown sfeerfoto's

Wat vind ik er van?

Het blog Yvestown kende ik helemaal niet, maar naar een paar klikken helemaal aan verslaafd, zo verschillend recepten, lifestyle, diy en noem maar op. Het blog zie je ook helemaal terug in het boek, layout technisch en ook het hele gevoel. De inkijkjes in andermans keuken vind ik echt heel leuk en ook de diversiteit die je hiermee krijgt zoveel mensen, zoveel smaken. Met Yvestown in de keuken doe je inspiratie op om een eventuele nieuwe keuken mee in te richten, ontdek je net die leuke restaurantjes en winkeltjes en maak je je gerecht eens op de manier van een ander. Yvestown in de Keuken is echt een heel veelzijdig boek!

Titel: Yvestown in de Keuken
Auteur: Yvonne Eijkenduijn
Uitgever: Snor
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789079961771
Winkelprijs: 12,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Uitgeverij Snor!

(103 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.