Rosti Mepal Bakworkshop: Tartelettes

Petit Gateau Amsterdam
Taartjes bakken bij een echte patissier wie wil dat nu niet? Op uitnodiging van Rosti Mepal ben ik dan op ‘witte donderdag’ naar Amsterdam gegaan om bij Petit Gateau tartelettes te maken uit het boek Tarte Tatin van Ginette Mathiots, een boek wat Franse bakliefhebbers al jaren in huis hebben staan. Kijk even mee wat ik er van gemaakt heb! Op de Haarlemmerstraat 80 is Petit Gâteau inmiddels al zo’n half jaartje open. Vol spanning en heel veel zin in de bakworkshop liep ik naar binnen.

rosti mepal accessoires
Uiteraard was ik weer veel te vroeg, tijd genoeg om eerst de al die leuke accessoires te bekijken die al klaar stonden. Zoals deze handige bakhulpjes.

rösti mepal schorten
Wat dacht je van deze schorten. Leuk, met die Rosti Mepal producten er op! Ze waren daar zowel als schort en theedoek en in deze kleuren en zwart wit. Het zwart-witte schort kreeg ik mee naar huis. Super leuk.

rosti mepal Margrethe beslagkom retro kleurtjes
De presentatie draaide om de zestigjarige Margrethe beslagkom. Speciaal zijn deze beslagkommen uitgebracht in deze retrokleurtjes. De groene staat nu bij mij in de keuken te pronken!

meer Rosti Mepal Margrethe beslagkommen
Naast de leuke retro kleuren natuurlijk ook felle kleuren en verschillende maten Margrethe beslagkommen. De grootste heeft bijvoorbeeld een inhoud van 6 liter. Wist je bijvoorbeeld dat in Scandinavische landen het heel normaal is om verschillende beslagkommen te hebben en om je salade in een beslagkom op te dienen? Ik niet.

Rosti Mepal Margrethe mini beslagkommetjes

Hoe schattig zijn deze Margrethe mini beslagkommetjes, leuk voor kinderen met hun Barbie. Deze mini beslagkommetjes zijn eigenlijk eierdopjes!

deeg voor de tartelettes
Na de presentatie van Rosti Mepal producten, waar ik verliefd werd op de nieuwe lunchbox eclipsen, was het tijd om taartjes te gaan bakken. Echte Franse tartelettes. Dit is mijn deegbolletjes, die ene met de vier ‘ogen’.

Accesoires van Petit gateau
Accesoires van Petit Gâteau, heel wat groter dan dat bij mij thuis.

crème patissier koken
Hier werd de crème pâtissière gemaakt voor het frambozentaartje.

deeg uitgerold en rondjes van gestoken
Het deeg moest uitgerold worden en daar moesten rondjes van gemaakt worden. Nadat het weer even in de koeling had gestaan moest het om ringen gevouwen worden. Best lastig want het deeg is wat steviger en breekt sneller.

mooie puddingvormen
Deze zag ik opeens in mijn ooghoek. Zo gaaf die puddingvormen.

hartig taartje
Voor de winkel werd natuurlijk ook gebakken, dit stond ook klaar, een klein hartig taartje. Ziet er lekker uit hè?

toonbank petit gateau
We mochten ook nog wat proeven tijdens de bakworkshop. Wat zal het worden?

toonbank petit gateau
Keuzes en nog meer keuzes dus!

peren chocolade tartelette
Uiteindelijk is het deze geworden, een peren-chocolade tartelette.

abrikozen tartelette
Een van de taartjes is bijna klaar. Het abrikozentaartje met clafoutis, waarvan ik de ingrediënten netjes geroerd had.

Doos met tartelettes
Dit is het eindresultaat en nam ik mee naar huis. De tartelettes hebben een wandeltocht, een treinrit (met snelle overstap) en een fietsrit overleeft, samen met een leuke Rosti Mepal goodiebag. In die goodiebag het schort, een retrogroene Margrethe beslagkom, een boek over de geschiedenis van Rosti Mepal en het boek Tarte Tatin van Ginette Mathiots, de Franse pâtisseriebijbel! Verder zat er in de goodiebag ook een brochure met de nieuwste Rosti Mepal producten.

Echt ik moet een verlanglijstje gaan maken, zulke leuke producten (en die vrolijke kleuren). Wat een verwennerij allemaal hè. Benieuwd naar de nieuwe producten van Rosti Mepal? Neem dan een kijkje in de Rosti Mepal Shop!

(48 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.