Limited Editions: Nespresso Cauca en Santander

Limited Editions: Nespresso Cauca en Santander colombian terroirs

Wees er nog snel bij: Nespresso heeft sinds maart twee nieuwe limited editions: Cauca en Santander. Deze grand cru’s komen van bijzondere terroirs, bijzonder klimaat en bodem. Net als bij wijnen bepaald dit een uniek aromatisch karakter van de koffie. Colombia is een koffieland bij uitstek, hier worden bijzondere koffieplanten geteeld. Uit dit land zijn twee bijzondere regio’s geselecteerd voor deze limited editions: Cauca en Santander, wat ook de namen van deze Nespresso Limited Editions zijn.

Nespresso Cauca

Cauca is een streek gelegen in zuidwest Colombia. Op de warme en vruchtbare berghellingen groeien koffieplanten op kleine koffieplantages. Vulkanisch as maakt de grond vruchtbaar en omdat dit gebied dichtbij de evenaar ligt schijnt de zon vrijwel het hele jaar. Dit wordt in evenwicht gehouden door zeewind en koele nachten. Door dit unieke klimaat krijgen de koffiebonen een speciaal aroma wat Nespresso gevangen heeft in de limited edition Nespresso Cauca. Een fruitig aroma met bijna sappige nasmaak. De Nespresso Cauca heeft een intensiteit van 6.

Nespresso Santander

Santander ligt in het noordoosten van Colombia. Dit is een drogere regio die gekenmerkt wordt door steile hellingen. Koffieplanten groeien hier onder hoge bomen in rode aarde die bestaat uit klei, kalksteen en ijzerhoudend zandsteen. Santander heeft tonen van geroosterd brood met karamel. Nespresso Santander heeft een intensiteit van 7

Wat vind ik er van

Het verschil tussen de Cauca en Santander proef je zeker. De Cauca is wat frisser, fruitiger en de Santander heeft een meer robuust, stoer karakter en heeft ook een wat sterkere afdronk. Kortom eigenlijk moet je ze allebei even proberen.

Verkrijgbaarheid

De limited editions Cauca en Santander zijn slechts tijdelijk verkrijgbaar. Het is verkrijgbaar via de Nespresso Boutiques en via Nespresso Online. Een etui bevat 10 capsules en kost € 4,20.

Nespresso Weetje

Zoals je misschien wel weet is Nespresso altijd bezig met duurzaamheidsprogramma’s. Dit jaar is Nespresso samen met Colombiaanse minister van Arbeid Aguadas Coffee Growers’ Cooperative en Fairtrade International een pilot gestart om een pensioenfondsregeling voor koffieboeren te testen. Deze regeling is ontwikkeld door het Colombiaanse ministerie van Arbeid voor Colombiaanse werknemers die op basis van hun inkomen geen bijdrage kunnen leveren aan het pensioen. De overheid zal fondsen beleggen op basis van de bijdrage van de koffieboer.

(47 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)