Bakken met Karin door Karin Luiten

Bakken met Karin door Karin LuitenHet Groenen Boekje voor de Nederlandse taal is een bekend begrip, het rode boekje voor in de keuken misschien een stuk minder, maar al een aantal jaar verschijnt er telkens weer een rood boekje vol recepten en tips van Karin Luiten. Het boekje wat thuis hoort in de keuken, net als het groene boekje thuishoort bij iedereen die iets met de Nederlandse taal doet. Dit rode boekje heeft de titel Bakken met Karin meegekregen en zoals we van Karin gewend zijn is het natuurlijk bakken zonder pakjes en zakjes.

Over: Bakken met Karin

Bakken is leuk, maar kan ook moeilijk zijn. Je moet goed afwegen, het recept moet goed zijn wil je heerlijke koekjes of taarten op tafel zetten. Ook zonder pakjes en zakjes kan dit een peuleschil zijn. Dat laat Karin zeker zien in dit boekje met een 40-tal recepten, welke een compilatie zijn van de beste bakrecepten uit eerder verschenen boeken van Karin.

bakken met karin roze koeken

Wat staat er dan in

In het boekje staan recepten zoals die fijne roze koeken die hierboven staan, wat nou chemisch roze kleuren, dat hoeft dus niet. Natuurlijk begint het boek met de bakbasis, niet overslaan dus, en wat de onmisbare attributen zijn in de keuken. Vervolgens is Bakken met Karin ingedeeld in Taart met bijvoorbeeld recepten als een wolkige chocoladecake en een appeltaart met zuidvruchten, Klein Gebak met tompoezen en blondjes met cranberry’s, Koekjes met amaretti en chocolate chip cookies en Toetjes met de mini-pavlovaatjes. De recepten hebben een foto van het eindresultaat, soms groot en soms klein. De recepten zijn stapsgewijs beschreven en bij de recepten staan bovendien handige tips die het bakken nog makkelijker maken. Het boek zou niet van Koken met Karin zijn als er geen illustraties en ge├»llustreerde recepten in staan. Die vind je dus ook terug door het hele boek.

bakken met Karin inkijkje

Wat vind ik van Bakken met Karin?

Leerzaam, eigenlijk wil je geen enkel boek van deze ‘rode boekjes’ serie missen. Er staat dan ook al een heel rijtje in mijn kookboekenkast. Met dit boekje krijg je weer zin om te bakken, qua bakken ben ik al helemaal geen ster in de keuken, wat dat betreft wil ik veel te snel en ben vaak stappen verder aan het denken dan wat er in het recept staat. Dan wil er dus weleens wat mislukken. De basiskennis is dan ook onmisbaar en dat staat sowieso in Bakken met Karin. Nu de tijd en vooral de rust nemen om bijvoorbeeld die roze koeken te maken, die lijken me zo lekker…. geen chemisch roze laagje maar iets met aardbeien en frambozen, lekker! Bakken met Karin is zo’n boekje wat je graag cadeau geeft.

Titel: Bakken met Karin
Auteur: Karin Luiten
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789046816479
Winkelprijs: 9,95

(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Bakken met Karin door Karin Luiten”

  1. De andere boeken van haar heb ik wel maar deze, hoe leuk hij op zich ook is, laat ik toch even voor wat ie is, omdat ik helemaal niks met bakken heb…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.