Proeven: AH Excellent Perla capsules

Proeven: AH Excellent Perla capsules

Albert Heijn kon zelf natuurlijk niet achterblijven en lanceerde in maart hun eigen lijn koffiecapsules voor in je Nespresso apparaat. Andere bekende koffiemerken zoals Douwe Egberts met de L’Or lijn en andere grootwinkelbedrijven zoals HEMA hadden deze capsules al. Albert Heijn kon niet achterblijven en maakte met hun welbekende Perla Koffie nu ook de stap naar de koffiecups.

Het assortiment AH Excellent Perla Capsules

De koffie die gebruikt wordt in de vijf varianten van de Perla capsules wordt duurzaam verbouwd en geoogst en is dus UTZ-gecertificeerd. Daarnaast worden de capsules luchtdicht gemaakt wat betekent dat er geen extra verpakking op elke capsule hoeft (milieubewust dus) en de sterktes staan duidelijk op de verpakking en de soorten herken je ook aan duidelijke, vrolijke kleuren. Op dit moment zijn er vijf varianten, drie espresso’s en twee lungo’s verkrijgbaar namelijk Espresso Forti, Espresso Dark Roast, Espresso Originale, Espresso Lungo en de Espresso Lungo Decaffeinato.

De vijf varianten

Espresso Forti (lila) – sterkte 9 – krachtig, intens en rokerig van smaak met aardse nuances. Een Arabica en een klein deel Robusta. Prima voor een espresso of ristretto.

Espresso Dark Roast (beige) – sterkte 8 – rijk en puur, vol van smaak met indrukken van geroosterde noten en donkere broodkorst. 100% Arabica. Prima voor een espresso.

Espresso Originale (roze) – sterkte 6 – Puur, rijk, verfijnd en gebalanceerd met smaakindrukken van brood en specerijen. 100% Arabica. Prima voor een espresso.

Espresso Lungo (oranje) – sterke 4 – Zacht en romig van smaak, lekker geroosterd, aromatisch met nuances van brood. 100% Arabica. Prima voor een lungo.

Espresso Lungo (blauw) – sterkte 4 – Zacht en romig van smaak, lekker geroosterd met smaaknuances van drop en brood. Arabica en een klein deel Robusta. Prima voor een cafeĆÆnevrije lungo.

Wat vind ik van de Perla Caspules?

De Perla koffie is in Nederland denk ik wel goed bekend, vroeger dronken mijn ouders het al en met de punten op de verpakking spaarden ze weer voor een gratis pak koffie. Nu heb ik thuis eigenlijk alleen een Nespresso apparaat en gebruiken we dus voldoende capsules en ook oploskoffie. Handig dat nu ook de Albert Heijn met hun bekende Perla koffie in capsules komt. De Perla Capsules kunnen de originele Nespresso smaken niet overtreffen, ik ken dan ook geen enkel ander merk die dit kan, maar de smaken zijn prima. Koffie, niet speciaal maar gewoon het bakkie koffie van vroeger. Uiteraard proef je wel de verschillende sterktes duidelijk en al hoewel we normaal gesproken van de lage sterktes houden is de Espresso Dark Roast (beige) met een sterkte 8 een van onze favorieten op de voet gevolgd door de oranje Espresso Lungo met een sterkte 4. Het minste van de vijf varianten vonden we zelf de roze, de Espresso Originale. Wat ik leuk vind aan de Perla Cups zijn de vrolijke, heldere kleuren. De vijf kleuren bij elkaar in een schaaltje staat al gelijk zo vrolijk!

Wat kost dat dan?

Een pakje met 10 capsules kost 2,79 en vind je natuurlijk alleen bij Albert Heijn.

(398 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

3 gedachten over “Proeven: AH Excellent Perla capsules”

  1. LS
    Na aankoop van Perla koffiecups viel het gebruik wat tegen. Er waren twee cups die niet werkten, dus waar geen water doorheen liep. Ook de smaak was wat waterig.
    Zijn er meer problemen met het gebruik van de cups of hadden we gewoon wat pech?
    Vriendelijke groeten
    M. Vd Werf

  2. Wij hebben de cups met sterkte 10 geprobeerd. De smaak is prima maar de cups geven problemen. Ze worden zo nu en dan niet doorprikt waardoor het water in het overloopbakje (en er over heen) loopt.

Reacties zijn gesloten.