De Basics door Donna Hay

De Basics door Donna HayIn het Donna Hay Magazine, wat ik via de iPad lees, zag ik al een voorpublicatie staan voor het boek ‘A Cook’s Guide’. Ik hoopte destijds dat het boek ook naar het Nederlands zou worden vertaald en voila hier is het boek dan: De Basics van Donna Hay. Kortom tijd om het te lezen en te proberen. Wat zijn nou de dingen die je echt moet kunnen in de keuken? Welke recepten maak ik straks in een handomdraai?

Over het boek: De Basics

Dit boek moet volgens Donna Hay in haar voorwoord het kookboek worden wat je er altijd bij pakt als je even iets moet weten. Dingen die je moet weten over de basistechnieken in de keuken over hoe je een kip moet braden en hoe krijg je nu een saus zonder klontjes. Het boek De Basics is samengesteld uit onderwerpen die in de rubriekHow to cook uit tien jaar Donna Hay Magazine aan bod zijn geweest. De Basics begint met ‘hoofdgerechten’, ‘de basics’, ‘gebak’ en eindigt met ‘desserts’ (of eigenlijk eindigt het boek met een woordenlijst en register). De recepten zijn veelal in stappen beschreven, hebben een foto van het eindresultaat en vaak ook foto’s van tussenstappen. Bij een aantal recepten krijg je een basisrecept en worden er meerdere variaties op gegeven. Zo kan je steeds een andere draai aan je gerecht maken. Daarnaast staan er door het hele boek handige tips en weetjes. Voor de beginnende kok is de uitgebreide woordenlijst en de tabellen achter in het boek erg handig.

Wat vind ik van het boek

De recepten van Donna Hay ken ik uiteraard al een hele tijd. Ik las eerst het Donna Hay Magazine op papier en sinds een tijdje via de iPad. Het magazine is zo mooi op de tablet, met al die kleine extra’s. Maar dat ter zijde, dit gaat natuurlijk over De Basics. Het weer de bekende Donna Hay recepten met natuurlijk veel bak- en dessert-recepten. Dat is toch wel waar ik Donna Hay in uit vind blinken. De recepten zijn duidelijk en als je het goed doorleest (iets wat ik veel te snel doe, waardoor het weer totaal anders gaat dan de bedoeling) moet het echt wel lukken en sowieso ook voor koken geldt oefening baart kunst. Zelf heb ik uit dit boek het brioche brood geprobeerd en dat is gewoon gelukt, terwijl ik helemaal geen broodbakster ben. De Basics is een leuk en vooral lekker kookboek, waarmee je genoeg handigheidjes voor in de keuken kan leren.

Titel: De Basics
Auteur: Donna Hay
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789000337156
Winkelprijs: 19,99

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)