Doen: Dr. Oetker Taartworkshops

Eindresultaat Dr. Oetker taartworkshop

Heb je mijn plog al gelezen op LilleDame met de Dr. Oetker taartworkshop er in? Misschien wel, maar ik had nog lang niet alles verteld. Op de workshop bij Taart je Taart heb ik allerlei tips gehoord en heb ik geleerd dat zelfs ik een taart kan versieren. Naast een taartworkshop waarbij je taarten leert versieren is er ook een cupcakeworkshop. Daar lees je zo meer over.

Tussen de bogen, taartje taart
Ik volgde de taartworkshop bij Taart je Taart in Amsterdam. Het ligt precies onder de sporen en binnen hoor je dus af en toe de treinen rijden over de wissels. Taart je Taart is een van de locaties om een workshop te volgen, maar wees er snel bij, ze heeft het druk!

Dr. Oetker assortiment
Hier word je toch blij van, het Dr. Oetker assortiment. Al die kleurtjes en dingetjes om je taarten mee te versieren en het is gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.

allerlei attributen
Om taarten te versieren heb je natuurlijk ook dingen nodig om te versieren. Thuis heb je misschien wel van die koekjesvormen, maar ook glazen zijn bijvoorbeeld prima om rondjes mee te maken. Creatief kan je best zijn met dingen die je thuis hebt, maar met al die attributen maakt het het allemaal wel leuker natuurlijk!

Alles staat afgedekt klaar
Alles ligt al klaar. De taart hoef je niet zelf te bakken, dat zou veel te veel tijd kosten. Mixen, bakken en dan het afkoelen nog. Je kan natuurlijk niet met een warme taart beginnen.

de taart
De taart was gemaakt met, uiteraard, Dr. Oetker biscuitmix (basismix voor taart).

de taart met botercreme
Hier is de taart ingesmeerd met een laagje botercrème. Niet te dik want dan glijdt de fondant er weer af. Weetje. Wil je fruit tussen de twee helften van je taart? Maak dan een dijk van botercrème zodat je fondant het fruit niet raakt. Als de fondant het fruit raakt, lost de fondant door het vocht op. Dat wil je dus niet.

help scheuren

Met fondant moet je snel werken. Wanneer je te lang kneedt droogt het uit en krijg je dus deze scheuren. Meer medetaartversierders die de roze fondant gebruikten hadden hier overigens last van, maar inderdaad ik was niet te snel. Ik heb niet te veel kracht in mijn handen en dat heb je dus best nodig om snel te kneden.

Meer fondant-tips:
Je hoeft niet gelijk dure deegrollers te kopen, een stukje pvc-buis van de bouwmarkt doet ook prima zijn werk. Is goedkoop en je kan het in allerlei lengtes laten zagen.

Een mooie lap fondant krijg je door goed af te rollen met de roller. Zorg voor ruimte dus!

Gebruik geen bloem om het plakken van de fondant aan je werkoppervlakte maar poedersuiker.

Heb je een luchtbel in je fondant? Prik dat er met een naald uit en rol het lucht er weer uit.

Fondant over? Verpak dan direct in een plastic zakje (luchtdicht), dan kan je het nog een keer gebruiken voor bijvoorbeeld je versiersels.

finishing touch
Laatste tip: toch scheuren en bobbels, los het op door er een leuke decoratie op te plakken. Het plakken van decoratie doe je trouwens met een kwastje en een klein beetje water. De finishing touch, voor de glans licht ingekwast met een beetje water en wat gekleurd suiker gebruikt.

taartvervoer in doos
In een grote doos kon de taart veilig naar huis vervoerd worden. Gelukkig ging dat goed en kwam de taart heel aan na de treinreis.

Oetker taartworkshop
Goed om te weten is dat je taarten met fondant kan invriezen. Alleen je moet de taart niet vanuit de vriezer gelijk in een warme ruimte zetten. De fondant gaat smelten door vocht en warmte. Zet de taart dus een dag van te voren in de koelkast om zo langzaam te ontdooien en een uur voor het opdienen uit de koelkoest.

Twee voor de prijs van één
De Dr. Oekter Cupcake workshop duurt circa 2,5 uur. Er worden 6 cupcakes per persoon versierd en deze mogen na afloop meegenomen worden in een doos. Bovendien ontvangt iedere deelnemer een Dr. Oetker goodie. De prijs bedraagt €35 per persoon en de tweede persoon mag gratis mee.

De Dr. Oekter Taart workshop duurt circa 3 uur. Er wordt één taart per persoon versierd en deze mag na afloop meegenomen worden in een doos. Bovendien ontvangt iedere deelnemer een Dr. Oetker goodie. De prijs bedraagt €45 per persoon en de tweede persoon mag gratis mee.

Op www.oetker.nl kunnen de favoriete workshop, locatie en datum worden gereserveerd. Om mee te doen aan deze actie heb je wel twee actiestickers nodig die je terugvindt op de Dr. Oetker verpakkingen. De actie loopt tot en met 30 juni 2014.

(445 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)