Eten uit de Natuur door Michiel Bussink

Eten uit de Natuur door Michiel BussinkJe hoort er steeds meer over: eten uit de natuur. Wildplukken en noem maar op. Zelfs in een (Vlaams) kookprogramma nam Sergio Herman zijn kandidaten mee om te proeven uit de natuur. Kortom tijd om er eens in te verdiepen en Michiel Bussink kan dat als geen ander uitleggen.

Over: Eten in de Natuur

De belangrijkste vraag is eigenlijk waarom willen we eten uit de natuur? Omdat je eigenlijk wilt weten wat je eet. Geen e-nummers, minder zout en suiker en geen bestrijdingsmiddelen. Dat kan je natuurlijk al bereiken door een eigen moestuin te beginnen maar de natuur heeft zoveel meer te bieden. In dit boek lees je hier alles over. Want waar vind je die eetbare planten, wanneer kan je het oogsten en wat kan je er mee maken? Na de inleiding over het waarom eten uit de natuur is het boek verder ingedeeld in: 1. hoe eten uit de natuur: herkennen en oogsten, koken en conserveren, 2. bladplanten: culinair groen, 3. bloemen: fleur je bord op, 4. bessen: sappig overvloed, 5. noten: knapperig gezond, 6. paddenstoelen: vruchten uit de aarde en 7. giftige planten, bessen en paddenstoelen: leerzame schoonheid. Elk hoofdstuk begint met een kader met kort uitgelegd wat er in het hoofdstuk valt te leren en eindigt met een kader met wat je hebt geleerd. Alles wat eetbaar is wordt duidelijk uitgelegd en uiteraard staan er een aantal recepten bij die kort en helder omschreven zijn.

Wat vind ik van het boek

Leerzaam! Dit boek is zowel als gewoon boek als ePub beschikbaar. Ik heb de ePub versie wat overigens handig is. Het boekje heb je niet altijd bij je, maar je smartphone wel en ePubs kan je natuurlijk ook op je smartphone lezen. Met Eten uit de Natuur ga je op een andere manier naar je omgeving kijken, wat eerst onkruid leek te zijn blijkt toch heel goed eetbaar en daarnaast is het gewoon gratis. Een leuk boek voor als je interesse in voeding nog verder reikt dan biologische voeding.

Titel: Eten uit de natuur (ePub)
Auteur: Michiel Bussink
Uitgever: Van Duuren Media
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789462320994
Winkelprijs: 5,99 (ePub)

Titel: Eten uit de natuur (paperback)
Auteur: Michiel Bussink
Uitgever: Van Duuren Media
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789059407114
Winkelprijs: 14,95 (paperback)
Klik op deze regel om het te bestellen bij Bol.com!

(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.