Eten als Medicijn door Dale Pinnock

Eten als Medicijn door Dale PinnockGezond eten dat wordt steeds belangrijker. Er komen steeds meer gelegenheden waarbij dit centraal staat. Denk maar eens aan het concept SLA in Amsterdam, een eetgelegenheid waar je alleen salades eet, geïnspireerd op het boek de Voedselzandloper. Het boek Eten als Medicijn van Dale Pinnock past helemaal in deze trend. Want wie wil nu niet lekker eten en gezond blijven? Dat lukt dus wel met de 80 geneeskrachtige recepten die je in dit boek terug vindt.

inkijkje eten als medicijn - ingrediënten

Over het boek: Eten als Medicijn

Eten als Medicijn begint na het voorwoord met een inleiding over verschillende ingrediënten in de categorieën fruit, groenten, zuivel en vis, granen, noten en zaden en basisingrediënten en specerijen. Waar helpen de ingrediënten zoals aardappel eigenlijk tegen? (Aardappel helpt tegen een hoge bloeddruk). Pas aan het eind van het boek worden de verschillende aandoeningen beschreven. In Eten als Medicijn wordt er gekeken naar de volgende groepen aandoeningen: huid, ‘gewrichten en botten’, luchtwegen, immuunsysteem, stofwisseling, ‘zenuwstelsel en geestelijke gezondheid’, ‘bloedsomloop en hart’, spijsverteringssysteem, voortplantingssysteem en algemeen welzijn. Elke aandoening krijgt een kleurtje die je weer terug kan vinden bij de recepten.

Recepten

De recepten zijn ingedeeld in ‘ontbijt en brunch’, soepen, tussendoortjes, ‘kleine gerechten, bijgerechten en dipsausjes’, handige, gezonde snacks, vlugge hoofdgerechten, weekend hoofdgerechten, zoete lekkernijen en drankjes. Zoals ik al schreef staat bij elk recept kleurensymbolen (met letter) waarmee je kan zien bij welke groep aandoeningen dit recept past. De recepten hebben een korte inleiding en zijn duidelijk beschreven. Veel van de recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. Het merendeel van de recepten zijn vegetarisch, bij sommige recepten wordt vis gebruikt als ingrediënt.

inkijkje eten als medicijn - recept

Wie is Dale Pinnock?

Dale Pinnock was vroeger chef-kok en is nu voedingsdeskundige en uiteraard liefhebber van lekker eten. Hij heeft veel wetenschappelijke kennis die hij combineert met culinaire kennis en Eten als Medicijn is hiervan het resultaat. In Engeland krijgt hij hier veel media aandacht over.

inkijkje eten als medicijn - recept

Wat vind ik van het boek?

Het informatieve deel van Eten als Medicijn vind ik super interessant. Er wordt duidelijk uitgelegd welke krachten bepaalde ingrediënten hebben en ook het dieper ingaan op verschillende medische aandoeningen is interessant om te lezen. De recepten zijn heel verschillend en kunnen goed als leidraad leiden om bijvoorbeeld minder last te krijgen van bepaalde aandoeningen. (Heb je een aandoening, ga dan altijd wel langs een huisarts, recepten in dit boek zijn een ondersteuning om je aandoening te doen verminderen). In ieder geval is Eten als Medicijn een mooi kookboek voor iedereen die meer wil weten over hoe je voeding goed kan toepassen in een gezonde levensstijl.

Titel: Eten als Medicijn
Auteur: Dale Pinnock
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789048818945
Winkelprijs: 29,95

(41 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.