Snoepen: Quality Street

Quality StreetQuality Street ken je die snoepjes nog? Snoepjes in de vorm van bonbons. Vroeger hadden we ze al en werd het blikje bewaard voor klein geld. Al weer veel later namen we een groot blik (van een kilo) mee als souvenir van ons midweekje London. Pas geleden kreeg Michel weer een klein blikje en die was natuurlijk in geen tijd op.

Wat is Quality Street dan?

Zoals ik al zei snoepjes in de vorm van bonbons. Er zijn maar liefst 14 verschillende soorten die allemaal afzonderlijk verpakt zijn in allerlei kleuren papiertjes. De smaken zijn heel verschillend, je kan namelijk kiezen uit snoepjes met vulling als toffee, fudge, fruitcrème, noten en pralines. De snoepjes van Quality Street bevatten overigens geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen en conserveringsmiddelen wordt vermeld op de site van Nestlé Engeland. Quality Streetsnoepjes zijn verpakt in paarse blikken trommels en kartonnen doosjes. Op de verpakking zie je ook twee figuren. Die figuren zijn twee personages uit het toneelstuk van James Barrie waar Quality Street naar vernoemd is. Quality Street is overigens in 1936 gecreëerd en valt nu onder Nestlé.

En?

Eens in de zoveel tijd vind ik die Quality Street snoepjes enorm lekker. Niet te vaak, het moet wel een traktatie blijven natuurlijk. Van de verschillende gekleurde wikkels wordt ik eigenlijk het meest blij. Je wordt gewoon vrolijk van al die kleurtjes (tenminste ik dan). Een favoriet snoepje uit het blik heb ik eigenlijk niet. Keuzes maken hè, altijd lastig.

(201 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.