Het Farmhouse Cookbook door Sarah Mayor

Het Farmhouse Cookbook door Sarah MayorPuur koken is hip en eerlijk gezegd moet ik bekennen dat ik soms wel voor het gemak ga. In plaats van zelf gehaktballetjes draaien neem ik wel gehaktballetjes die al klaar zijn om alleen nog even gebakken te worden. Kwestie van tijd te weinig. Met een beetje meer tijd zou ik zoveel lekkers kunnen maken, zoals zelf ricotta maken die Het Farmhouse Cookbook staat. Had ik nu maar die kaasdoek meegenomen toen ik het zag liggen bij de DelHaize! In ieder geval neemt het Farmhouse Cookbook je mee naar de pure boerderijkeuken. Ik zou zeggen laat het weekend maar beginnen, genoeg lekkers in het kookboek qua gerechten maar ook om te bakken.

inkijkje farmhouse kookboek

De boerderij zelf

Sarah Mayor, schrijfster van dit boek, groeide op de Yeo Valley-boerderij, een familieboerderij in het Engelse Sommerset. Deze boerderij is beroemd om de zuivelproducten. Naast de zuivel staat deze boerderij ook voor een eerlijke en biologische manier van het land bewerken, groente en fruit verbouwen en veehouder. Dat zie je ook helemaal door dit boek heen in ieder geval zoals bijvoorbeeld op bovenstaande foto en ook op de vele andere sfeerfoto’s en illustraties die dit boek rijk is.

inkijkje farmhouse kookboek

Over het boek: Het Farmhouse Cookbook

Het boek is ingedeeld op de verschillende onderdelen van het boerenbedrijf. Na de inleiding met ook een deel over van koe naar yoghurt beginnen de recepten echt en zijn ze ingedeeld in: de melkerij, de boerderijkeuken, de moestuin, het erf, het weiland, ‘de bossen, hagen, velden en beken’ en de boomgaard. Zo leer je in het hoofdstuk de melkerij hoe je zelf zuivel maakt, in het hoofdstuk ‘de moestuin’ maak je gerechten met alles wat uit de moestuin komt, dus veel groenten en dus ook veelal vegetarische recepten en in het hoofdstuk het erf staan vooral recepten met ingrediënten zoals kip die je gewoon op het erf ziet scharrelen en hun eieren. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en voorzien van een foto van het resultaat. De recepten zijn overigens zowel per soort gerecht in de index terug te vinden als op alfabetische volgorde.

inkijkje farmhouse kookboek

Wat vind ik van het boek?

Word je ook niet blij van de cover van het boek? Ik wel! Het laat in ieder geval precies zien wat dit kookboek is. Het Farmhouse Cookbook is zo’n kookboek met van alles wat op visgerechten na dan, er zijn er slechts twee te vinden in het boek, vis hoort ook niet op een boerderij thuis. Er wordt in ieder geval gebakken, brood en zoets. Er wordt aan het ontbijt gedacht, maar ook aan desserts. Een mooi kookboek om weer het echte koken te ontdekken met super verse ingrediënten zo van het land.

Titel: Het Farmhouse Cookbook
Auteur: Sarah Mayor
Uitgever: Good Cook Publishing
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789461430908
Winkelprijs: 24,95

(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.