Valentijnsdag met Jacob’s Creek Moscato

jacobs creek moscatoEen wijndrinker ben ik niet, laat staan een wijnblogger. Toch kreeg ik flessen Jacob’s Creek moscato toegestuurd. Vrienden en collega’s reageerden al superenthousiast. Dit moet een lekkere en vooral zoete wijn zijn wat goed zou passen bij desserts. Kijk en daar kom ik weer van pas. Ik hou wel van desserts. Wanneer ik uiteten ga neem ik liever een nagerecht dan een voorgerecht. Lekker eten, goede wijn erbij en natuurlijk dit alles met je geliefde is de perfecte combinatie voor Valentijnsdag.

Maar wat is Valentijnsdag eigenlijk?

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen of kaarten. Valentijnsdag wordt elk jaar gevierd op 14 februari. Waarom 14 februari? In 496 (inderdaad ruim 1500 jaar geleden al) riep Paus Gelasius de eerste 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Wie precies de heilige Valentijn was is niet bekend. Het lijkt er op dat er twee christelijke martelaren met de naam Valentinus waren, een priester en een bisschop. Er zijn verder geen gegevens, het kan dus 1 persoon zijn geweest, maar ook echt twee personen. Deze naamgever heeft overigens helemaal niets te maken met hoe tegenwoordig Valentijnsdag wordt gevierd.

Hedendaags

Het hedendaagse Valentijnsdag is ontstaan in de Verenigde Staten uit commercieel oogpunt. In midden jaren negentig is het ook in Nederland en België een commercieel succes geworden. Cadeauwinkels, bloemenshops, kaartenwinkels en noem maar op hebben er profijt van. Alleen lijkt dat nu allemaal te dalen. Oké je hoeft je liefde niet te verrassen met een kaart, maar eens iets speciaals koken en er iets fijns bij schenken kan ook al heel speciaal zijn, en dat fijns erbij schenken hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk maar naar de Jacob’s Creek moscato wijnen.

Jacobs Creek Moscato white en rose

Dan de wijn: Jacob’s Creek Moscato

Jacob’s Creek Moscato is slechts een van de vele soorten die het Australische wijnhuis Jacob’s Creek heeft. Ik probeerde de Jacob’s Creek Moscato Rosé en Jacob’s Creek Moscato white. Dus meer over deze twee wijnen.

Jacob’s Creek Moscato Rosé
Deze wijn is gemaakt van de druivensoorten Muscat d’ alexandria en Muscat blanc à petits grains en is een zoete rosé wijn. Deze wijn heeft aroma’s van rood zomerfruit zoals aardbei, framboos en rode wijn en ook wat van meloen en peer. De wijn heeft een laag alcoholgehalte van 8%. Deze wijn is, denk ik, lekker bij een tiramisu met roodfruit of een heerlijke chocoladedessert… Daarnaast is deze wijn perfect voor warme zomerdagen, zo rechtstreeks uit de diepvries of met ijsblokjes …

Jacob’s Creek Moscato Rosé
Deze wijn is gemaakt van de druivensoorten Muscat d’ alexandria en Muscat blanc à petits grains en is een zoete witte wijn. Deze wijn heeft een geuer van vers gemaaid gras en een friszoete smaak van muskaatdruif, meloen, passievrucht en witte perzik. Ook de moscato white heeft het lage alcoholgehalte van 8%. Deze wijn past goed bij pikante gerechten zoals dim sums, maar ook bij zoete gerechten als vruchtengebak. Je kan er dus alle kanten mee op.

Waar te koop?

De Jacob’s Creek Moscato wijnen zijn exclusief te koop bij Albert Heijn. Een fles van 750 ml kost 6,59. Dus hup, hup naar de Appie om je geliefde te verrassen op Valentijnsdag!

(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Valentijnsdag met Jacob’s Creek Moscato”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.