Proeven: Stapleton Yoghurt

Stapleton Yoghurt

Na het avondeten eten we meestal een ‘toetje’, vaak in de vorm van yoghurt. Voor Michel yoghurt met muesli en voor mij yoghurt met een smaakje. Helemaal leuk dus dat ik de Stapleton yoghurt mocht proeven! Stapleton yoghurt kende ik nog niet, überhaupt had ik nog niet van het merk Stapleton gehoord. Tijd voor een kennismaking dus.

Over Stapleton yoghurt

In 1975 is het merk Stapleton opgericht op een traditionele familieboerderij in de Noord Devon regio in het zuidwesten van Engeland. De yoghurts werden eerst gemaakt van melk van eigen koeien, maar nu heeft Stapleton geen eigen koeien meer maar betrekt het melk van de plaatselijke kudde Jersey koeien. Het proces is eenvoudig, romige melk, ongeraffineerde suiker en vers fruit. Geen e-nummers, bindmiddelen, zoetstoffen of stabilisatoren. Met dit eenvoudige proces heeft Stapleton drie Q-awards gewonnen, een belangrijke award van de Engelse supermarktbranche. Stapleton yoghurt zijn verkrijgbaar in drie smaken: appel en zwarte bessen, nectarine en passievrucht en zoete en zure kersen. In Nederland wordt de Stapleton yoghurt verkocht bij de Jumbo supermarkten.

Lijstje van ingrediënten

Appel en Zwarte bessen: magere melk van Jersey koeien*; appels (13%); zwarte bessen (12%); ongeraffineerde rietsuiker; magere melkpoeder*; weiproteïne*; melkzuurbacteriën.

Nectarine en Passievrucht: magere melk van Jersey koeien*; nectarine (18%); passievrucht (7%); ongeraffineerde rietsuiker; magere melkpoeder*; weiproteïne*; melkzuurbacteriën.

Zoete en Zure Kersen: magere melk van Jersey koeien*; zoete kersen (16%); zure kersen (9%); ongeraffineerde rietsuiker; magere melkpoeder*; weiproteïne*; melkzuurbacteriën.

Wat vind ik er van?

Wat al opviel is de verpakking, wat kleiner formaat dan de meeste Nederlandse yoghurtverpakkingen. Na het openmaken viel gelijk al op dat er veel vers fruit in zit, niet van die ienieminie stukjes fruit, maar net wat groter. De smaken vond ik niet al te zoet en soms ook een beetje aan de zure kant (vooral de appel met zwarte bessen). De lekkerste smaak vond ik zelf de nectarine en passievrucht, Michel vond vooral de zoete en zure kersen het lekkerst. Kortom Stapleton yoghurt is een aanrader, zeker als je van yoghurt met een smaakje houdt.

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.