Nespresso Bukeela Ka Ethiopia, de nieuwe pure origine grand cru

Nespresso Bukeela Ka Ethiopia, de nieuwe pure origine grand cru

Vorige week werd de nieuwe Nespresso grand cru ‘Bukeela ka Ethiopia’ gelanceerd. Een grand cru die past in het pure origine segment naast Indriya from India, Rosabaya de Colombia en Dulsao do Brasil. Allen grand crus die met zorg zijn geselecteerd uit één specifieke regio. Bukeela ka Ethiopia is een pure origine die zijn oorsprong kent uit Ethiopië.

Over Bukeela Ka Ethiopia

Bukeela ka Ethiopia is een grand cru met een lage intensiteit, intensiteit 3. De Bukeela ka Ethiopia is een frisse en bloemachtige lungo met tonen van muskus en hout. Deze nieuwe pure origine is een melange van twee Arabica bonen. De eerste koffieboon is afkomstig uit de westelijke regio’s van Ethiopië rond Jimma. Deze boon wordt kort en donker gebrand wat zorgt voor meer aromatische tonen van muskus en een volle body. De tweede koffieboon is afkomstig uit het zuidwesten van Ethiopië rond Sidama. Deze koffieboon wordt licht maar lang gebrand en brengt de bloemige tonen van jasmijn, witte lelie en de tuberoos naar boven. De Bukeela ka Ethipia wordt als lungo (110 ml0 gedronken.

Ethiopië koffieland

Dat Ethiopië een echt koffieland is wist ik niet. Ethiopië is ook veel groener dan ik dacht. Veel weet ik dus niet van dit Afrikaanse land. Ethiopië heeft als land duizenden soorten koffieplanten, vergeleken met een echt koffieland als Brazilië is dat enorm. Brazilië schijnt slechts 20 verschillende koffieplanten te hebben en dan moet er in Ethiopië nog meer koffieplant-soorten ontdekt worden op bijvoorbeeld moeilijk bereikbare gebieden. In Ethiopië was het heel normaal als je zin had in koffie een hele struik uit de grond te halen en zo makkelijk de bessen er af te halen. Het bleef toch wel groeien. Inmiddels wordt de koffie geplukt en hebben de struiken een duurzamer leven. Koffiedrinken is een echt ritueel in Ethiopië in een tijdsbestek van een aantal uren worden een drietal koffies gedronken, van sterk koffie aflopend naar een slappere koffie en ondertussen wordt er geknabbeld aan popcorn en worden conflicten en andere dingen besproken. Dat verklaart gelijk ook de popcorn die je op de foto ziet!

Waar te verkrijgen?

Uiteraard is deze nieuwe pure origine, die overigens in het vaste assortiment blijft, verkrijgbaar bij de Nespresso boutiques, telefonisch via 0800-0222320 en online. Een etui met 10 cups kost 3,90.

(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.