Boek over Chocolade

boek over chocoladeDit boek kreeg ik al weer een hele tijd geleden, nou ja zo’n drie maanden geleden voor mijn verjaardag van mijn broertje. Omdat ik bakken leuk vind en van chocolade houd leek dit hem het perfecte cadeau. Helemaal leuk toch! Inmiddels heeft Britt ook al wat uit het boek gemaakt ‘Chocoladecakejes a la minute‘ oftewel chocoladecakejes uit de magnetron. Simpel en snel om te maken. Leuk recept dus.

Over het boek: Chocolade

De naam zegt het natuurlijk al, dit boek gaat van begin tot eind helemaal over chocolade. Na een inleiding waarin het gaat over de oorsprong van chocolade , de soorten chocolade, basisvaardigheden, decoraties en tips over hoe je werkt met een spuitzak beginnen de recepten echt. De recepten zijn ingedeeld in ‘desserts om van te dromen’, ‘gebak in een handomdraai’, ‘een trommel vol koekjes’, ‘van chocolaatjes tot bonbons’, ‘bijzondere hapjes’, ‘met een vleugje chocolade’, ‘feestelijke chocolade’ en ‘fantastische idee├źn’. Elk recept heeft een foto van het gerecht en is in duidelijke stappen beschreven. Het boek heeft een ringband en met de tabbladen ga je snel naar de verschillende hoofdstukken.

Wat vind ik van het boek

Help, in dit boek moet ik niet te vaak kijken, alles is zo maakbaar en lijkt me zo lekker. De kilo’s zullen, als ik alles zou maken wat ik zou willen uit dit boek, er snel aanvliegen. Dat is niet de bedoeling, maar eens in de zoveel tijd is het wel erg leuk om iets met chocolade te maken. Een leuk cadeautje in ieder geval!

Titel: Chocolade
Auteur: Tamara Milstein
Uitgever: Rebo Productions
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789036628969
Winkelprijs: 4,99

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.