Ik ken mezelf en ben slank door Mieke Kosters

Ik ken mezelf en ben slank door Mieke KostersZo’n beetje halverwege 2012 ben ik weer gestopt met een afvalpoging, er kwamen wel weer wat kilo’s bij (helaas), maar gelukkig niet zoveel. Toch is het wel weer tijd om wat af te vallen dus komt dit boek eigenlijk als geroepen. Het eerste boek van Mieke Kosters ‘Het geheim van slanke mensen‘ kende ik al en daar stonden echt veel tips en eye-openers in. Het vervolg, Ik ken mezelf en ben slank, is een verdieping op het eerste boek. Geen echt dieetboek, maar meer een boek die je aan het denken doet zetten. Coach jezelf, met de hulp van Mieke, slank!

Over het boek: Ik ken mezelf en ben slank

Zoals ik al eerder schreef is het boek ‘Ik ken mezelf en ben slank’ een verdieping op het eerste boek ‘Het geheim van slanke mensen’. In het eerste boek leerde je het bewust kiezen en nu ga je op ontdekking welk eettype je bent en wat je valkuilen zijn. Na de inleiding beginnen de ‘switches’: switch 1: gedrag, neem je verantwoordelijkheden en bepaal je doelen. Switch 2: gedachten, ontdek je gedachten die het afvallen saboteren, schakel over naar slanke gedachten. Switch 3: gevoel, herken wat je voelt. Definitieve switch: ik ken mezelf en ben slank. Als laatste lees je over de valkuilen uit de praktijk en krijg je 200 menusuggesties waaruit je kan mixen en matchen.

Mieke Live

Op 6 januari 2014 wordt online de lancering van Ik ken mezelf en ben slank gevierd. Vanaf 20:30 is vanaf de site miekekosters.nl de interactieve inspiratiesessie met Mieke Kosters te zien. Tijdens deze sessie ontvangt twee ervaringsdeskundigen en worden er via online media door kijkers vragen gesteld aan Mieke en haar gasten. Dit is de allereerste Mieke Live, maar er gaan er meer volgen. De sessies kan je achteraf nog online terugvinden. Je kan dus nog kijken wanneer je wilt.

Wat vind ik van het boek?

Inmiddels ben ik er via de test er achtergekomen dat ik een erkenningsjunk en angsthaas ben qua afvallen. Ik weet nu dus ook wat mijn valkuilen zijn en als ik het zo bekijk klopt dat ook wel. Kortom ik weet nu wat mij te doen staat! Zoals ik al eerder schreef is Ik ken mezelf en ben slank geen echt dieetboek, maar meer een boek waarmee je je valkuilen qua dieten leert kennen en zo weet waarom het afvallen niet goed lukt en waarom je toch weer terugvalt in een oud patroon. Veel tekst en dus leeswerk, maar op een duidelijke wijze geschreven. Een must-read als je ook jezelf slank wilt kennen.

Titel: Ik ken mezelf en ben slank
Auteur: Mieke Kosters
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789048818983
Winkelprijs: 19,90

(20 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.