Kettle Chips, Traditionally Handcooked Potato Chips

Kettle Chips, Traditionally Handcooked Potato Chips

Op zaterdagavond is het eigenlijk wel vaste prik, of er staan nootjes van de notenkraam op de markt of er staat chips op tafel en dan een goede film, detective of serie kijken, heerlijk. Zeker nu met die donkere dagen! Al veel smaken chips hebben die tafel gepasseerd en nu is het Kettle Chips wat op tafel staat en lekker dat het is!

De geschiedenis van Kettle Chips

Kettle chips is niet zomaar chips, Kettle chips is namelijk handgebakken chips. Deze handgebakken chips werd al in 1853 ‘uitgevonden’ door chef-kok George Crum in New York en alleen omdat een klant van het restaurant The Moon Lake House zijn friet terug stuurde omdat het te dik was. George Crum was zo kwaad dat hij de aardappels zo dun sneed dat ze niet met een vork te eten waren, alleen de klant vond het geweldig lekker en voilà ‘handcooked potato chips’ zijn ontstaan. Pas in 1978 is Kettle Foods opgericht in het Amerikaanse stadje Salem, wat in eerste instantie langs natuurwinkels ging met noten en kaas. In 1982 proefde Cameron voor het eerst de handgebakken chips in Hawaii en na een tijd vol experimenten is de Kettle Chips ontstaan. In 1987 zette Kettle Foods de eerste stappen in Europa, Groot Brittannië was het eerste land die kon genieten van Kettle Chips en in 1989 was Kettle Foods UK een feit. In 1993 werd het tijd voor de overzeese landen om ook kennis te gaan maken met Kettle Chips en ook buiten Europa wordt Kettle Chips steeds bekender. Zeker ook door de verschillende smaken en speciale smaken die maar tijdelijk worden gelanceerd.

Welke smaken zijn er geproefd?

Ik heb, niet alleen natuurlijk, vier smaken mogen proeven. Ik proefde Honey Barbecue, Sea Salt and Balsamic Vinegar, Sea Salt with Crushed Pepper en Sea Salt. Hieronder staan de smaken op een rij:

Honey Barbecue heeft hints van rijke tomaat, peper en ui die worden verbonden door zoete honing.

Sea Salt and Balsamic Vinegar zeezout gecombineerd met de subtiele geur van balsamico azijn welke afkomstig is uit Modena en op hout is gerijpt.

Sea Salt with Crushed Black Pepper zeezout met de karakteristieke smaak van peper.

Sea Salt handgebakken chips met zeezout

Met stip op 1 stond de Honey Barbecue op de voet gevolgd door Sea Salt with Crushed Black Pepper. Britt vond ze echt zoooo lekker! Wat overigens leuk is om te weten is dat de smaakontwikkeling streng bewaakt wordt door chef-kok Chris Banard. Door te kruiden met echte ingrediënten, kwaliteitsaardappelen en zuivere zonnebloemolie heeft hij het beste resultaat bereikt.

Hoe eet je Kettle Chips?

Wat overigens leuk is om te weten is dat de smaakontwikkeling streng bewaakt wordt door chef-kok Chris Banard. Door te kruiden met echte ingrediënten, kwaliteitsaardappelen en zuivere zonnebloemolie heeft hij het beste resultaat bereikt. Een koele, smaakvolle dip is de perfecte combinatie bij Kettle Chips. Op de site staan enkele favoriete recepten met Kettle Chips van Chris Banard. Zijn favoriet? Sea Salt with Crushed Black Pepper, vers uit de zak, met een glas wijn!

(53 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.