Nieuw: Zalando Koken Webshop

Zalando Koken

Je hebt het vast al gezien: Zalando heeft haar assortiment uitgebreid met een heuse kookafdeling. Dus naast schoenen, kleding, beautyartikelen kan je er nu ook terecht voor allerlei kookspulletjes. Veel foodies zullen wel gaan gillen als de ‘Zalando-man’ met een pakketje voor de deur staat met een doos vol leuks. Zelf heb ik ook al wat gekocht in de Zalando Koken webshop. Lees maar mee wat er bij mij in het mandje ging!

Zalando Koken Webshop Emsa slacentrifuge hoog Zalando Koken Webshop Emsa slacentrifuge laag

In mijn mandje

Iets uitzoeken in een kookwinkel is niet moeilijk als je van koken houdt. Op de bovenste foto zie je al wat ik in het mandje deed: een kookwekkertje, een knoflookpers en een slacentrifuge. Handig! Een slacentrifuge had ik nog niet. Deze van het Duitse merk Emsa leek me erg handig. De slacentrifuge is namelijk ‘op te vouwen’ en is daarom makkelijk op te bergen. Eindelijk kan ik verse sla op een handige manier droog krijgen! Een ander handig ding vond ik de knoflookpers, ooit had ik er één maar toen raakte daar een onderdeel van kwijt en sindsdien hakte ik de knoflook fijn. Bij deze knoflookpers van Bodum kan ik in ieder geval geen onderdeel kwijtraken. Daarnaast is de Bodum knoflookpers makkelijk schoon te maken door het rode siliconen matje waarmee je restjes knoflook uit de pers kan krijgen. Naast sla droog krijgen kan ik dus ook nog de knoflook persen, alleen de tijd in de gaten houden met het kookwekkertje lukt niet? Waarom, het kookwekkertje zat niet in doos.

Zalando Koken Webshop bodum knoflookpers Zalando Koken Webshop rode kant

Mijn Ervaring met de Zalando Koken Webshop

Al eerder had ik bij Zalando besteld en eigenlijk steeds naar tevredenheid. Het bestelproces is duidelijk. Je kan een ander bezorgadres opgeven dan het factuuradres en de betaling kan bijvoorbeeld via iDeal, maar ook per acceptgiro. Alleen wat mij destijds al op viel was dat soms de bestelling wat langer op zich liet wachten, maar altijd wel binnen de toegezegde termijn. Deze keer had ik goede hoop, want de bezorging wordt nu door een andere partij gedaan.

En toen duurde het wachten

Na vier werkdagen kreeg ik een bericht dat de levering niet binnen de toegezegde termijn ging lukken. Wanneer ik na vier werkdagen geen verzendbevestiging had gekregen dan kon ik contact opnemen met de klantenservice. Dat moest ik doen. De mail werd redelijk snel beantwoord met een standaard antwoord en een kortingscode en vervolgens weer een dag later een bericht dat de verzending spoedig zou volgen. Twee dagen na deze mail kreeg ik een verzendbevestiging en pas drie dagen later was het pakketje eindelijk binnen. Bij de verzendbevestiging kreeg ik wel de mededeling dat het kookwekkertje wat ik had besteld niet op voorraad was, wat best raar was aangezien het aantal kookwekkertjes al die dagen tussen bestellen en verzending ruim voldoende was. Zalando was in ieder geval wel snel met terugstorten van het teveel betaalde bedrag. Wat wel weer jammer was is dat bij de mail waarbij je je ontvangen berichten mag beoordelen het kookwekkertje ook als te beoordelen stond. Misser dus.

Conclusie

Zalando wordt inderdaad allround. Bijna alles is online te bestellen. De webshop wordt regelmatig ververst met nieuwe artikelen en in de Zalando Koken webshop stonden producten die ik eerder nog niet in Nederland had gezien. Jammer dat de verzending sowieso wat op zich laat wachten. Standaard levertijd is drie tot vijf werkdagen. Dat is te wijten dat de magazijnen van Zalando in Duitsland staan. Het is jammer dat ik als klant zelf met Zalando moet mailen voor mijn bestelling, wat als ik dat niet doe. Hoe is de follow up vraag ik me af? De voorraad moet beter aansluiten op de website en als er iets niet op voorraad is zouden deelverzending een uitkomst zijn. Wanneer Zalando het verzendproces verbeterd kan ik echt enthousiast worden van hun nieuwe kookafdeling, nu is die enthousiasme helaas een stuk minder dan waar ik eigenlijk op had gehoopt.

(115 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.