Dagelijkse Kost 5 door Jeroen Meus

Dagelijkse Kost 5 door Jeroen MeusEigenlijk had ik wel naar België gewild om dit boek te kopen, maar gewoon bij de Albert Heijn XXL zag ik opeens dit boek, Dagelijkse Kost 5 staan. Weer een deel uit de serie Dagelijkse Kost van populaire Belgische tv-kok Jeroen Meus. Ik kon dus niets anders doen dan dit boek in mijn winkelwagentje te stoppen. Heerlijk weer de recepten van dat populaire programma!

Over het boek: Dagelijkse Kost 5

In Dagelijkse Kost 5 zijn weer de populaire de recepten uit het tv-programma Dagelijkse kost verzameld. Recepten voor een weekdag, een feestdag of zomaar een dag tussendoor. Veel recepten hebben duidelijke Vlaamse invloeden.

inkijkje in Dagelijkse Kost 5

De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. Bij de recepten staat een korte anekdote over het gerecht of over bijvoorbeeld de geschiedenis van het gerecht. Handig is dat achter in het boek een receptenindex met een index van alle recepten uit alle vijf de delen uit deze serie. Zo kan je dus geen gerecht meer missen. De receptenindex is overigens ingedeeld op ingrediënt.

inkijkje in Dagelijkse Kost 5

Wat vind ik van het boek

In de Dagelijkse Kost laat Jeroen Meus zien wat er eigenlijk op de Vlaamse eettafel staat. In het boek staan namelijk, naar mijn idee, veel traditionele Belgische (Vlaamse) gerechten. Het boek is een bonte verzameling recepten en eigenlijk ontbreekt een duidelijke volgorde. De recepten maak je niet allemaal even zo na je werk, voor sommige recepten heb je gewoon wat meer tijd nodig omdat je bijvoorbeeld veel ingrediënten moeten gebruiken (en dus vaak ook snijden) en sommige recepten hebben gewoon een wat langere bereidingstijd nodig.

Titel: Dagelijkse Kost 5
Auteur: Jeroen Meus
Uitgever: Van Halewyck
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789461311788
Winkelprijs: 19,95

(40 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.