Australian Organic Espresso Coffee Cups

Australian Organic Espresso Coffee Cups

Steeds meer merken maken cups om in je Nespresso apparaat te gebruiken. Van Australian had ik dit niet verwacht. Ik ken het merk vooral van het ijs en de bonbons. Australian heeft dus koffieproducten in het assortiment waaronder deze Australian organic espresso coffee cups in twee verschillende sterktes: dark en medium roast. Uiteraard moest dit merk ook uitgeprobeerd worden.

Australian Organic Espresso Coffee Cups

Over de Australian Organic Espresso Coffee cups

Koffie van Australian, al even heeft Australian losse koffie in het assortiment maar nu dus ook 100% biologische en fairtrade koffiecups voor in je Nespresso apparaat in dark- en medium roast. De koffie wordt gekocht van koffieboeren die opgeleid zijn om de kwaliteit en efficiƫntie te verbeteren in combinatie met de zorg voor de mens (arbeiders) en het milieu. Koffiebonen teelt kan heel vervuilend zijn. Om te laten zien waar je koffie vandaan komt staat op elke verpakking van de Australian organic espresso cups een speciale code waarmee je via de site ziet welke koffieboer jouw kopje koffie heeft geproduceerd.

Australian Organic Espresso Coffee Cups waar

Uiteraard heb ik dat geprobeerd en ik zie dat de bonen van mijn pakje Australian Medium Roast uit Honduras, Mexico en Peru komen. Je kan zelfs door klikken om meer informatie over de koffieboeren te lezen en te zien, er staan namelijk foto’s bij. De traceercode maakt je wel betrokken bij de herkomst van je koffie.

De cups in de smaaktest

Mijn vriend is de echte koffiekenner hier en verrassend genoeg vindt hij de dark roast de beste van de twee en dat terwijl hij normaal van zachte smaken houdt qua Nespresso koffie. De medium vond hij zelf minder van smaak, het was wat slapper dan dat hij gewend is. Kortom dark roast is hier de favoriet van de twee, maar smaken verschillen gelukkig, dus wie weet vind jij de medium wel de ultieme smaak van de twee. De coffee cups passen prima in de Nespresso machine, bij sommige merken hoor je vaak dat er een ander soort gebruikt wordt, maar dat hoor je met de coffee cups van Australian nauwelijks.

Prijzen en waar te koop?

Een doosje met 10 coffee cups kost 3,49. De Australian Organic Espresso Coffee cups zijn online verkrijgbaar via Australian zelf en bij de Sligro en Makro.

(97 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)