Greendelicious Kruiden door Natascha Boudewijn

Greendelicious Kruiden door Natascha BoudewijnKruiden, ik gebruik het wel in de keuken maar weet veel te weinig vanaf. Een collega van mij volgt nu de opleiding tot natuurvoedingsdeskundige en één van haar eerste lessen was kruidenleer. De geschiedenis van het kruid, hoe kan je het verbouwen en hoe kan je het gebruiken en toepassen kwam aanbod. Heel enthousiast vertelde ze erover. Daardoor werd ik ook zo enthousiast bij het lezen van dit boek. Alles wat zij vertelde staat van de meest gebruikte kruiden in de keuken ook in dit boek Greendelicious Kruiden van Natascha Boudewijn.

Inkijkje Greendelicious Kruiden bespreking kruid

Over het boek: Greendelicious Kruiden

Koken is weten. Ken de groenten, ken je vlees en vis, ken je kruiden. Dat laatste leer je nu uitgebreid met het boek Greendelicious Kruiden. Het boek laat je namelijk alles zien van de meestgebruikte kruiden in de keuken. Van de kruiden krijg je de culinaire geschiedenis, het gebruik, de teelt en noem maar op. Na de inleiding, met adviezen en historie, is het boek is ingedeeld in lente & zomer en herfst & winter. Vervolgens worden de kruiden besproken. De kruiden die besproken worden zijn barbarakruid, basilicum, bergamot, bieslook, citroenverbena, dille, dragon, dropplant, goudsbloem, Kaapse knoflook, koriander, munt, peterselie, rozemarijn, salie en tijm. Per kruid krijg je een aantal recepten. De recepten hebben een inleiding, zijn in duidelijke stappen beschreven en voorzien van foto’s van het gerecht en vaak ook van andere sfeerfoto’s.

inkijkje Greendelicious kruiden een recept

Wat vind ik van het boek?

Door het enthousiasme van mijn collega over haar lessen kruidenleer werd ik ook aangestoken om meer over kruiden te willen weten. Dit boek leert je er van alles over op een duidelijke manier. Natuurlijk kunnen niet alle kruiden besproken worden in het boek, dit is slechts een handje vol van alle kruiden die er natuurlijk bestaan. Toch maakt het duidelijk dat je meer kan doen met kruiden naast alleen in een pot kopen en in je gerechten te verwerken. Je leert om de kruiden zelf te kweken, wat het natuurlijk nog specialer maakt als je het in je gerechten gaat gebruiken. Kortom eigenlijk leer je met dit boek je eigen kruidentuin te maken en als je het eenmaal gekweekt hebt kan je je kruiden ook toepassen in smakelijke gerechten.

Titel: Greendelicious Kruiden
Auteur: Natascha Boudewijn
Uitgever: Becht
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789023013921
Winkelprijs: 18,95

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.