Bespaar met Jamie door Jamie Oliver

Bespaar met Jamie door Jamie OliverOndanks dat ik steeds maar weer vergeet dat ik tegenwoordig 24Kitchen in het zenderpakket heb zitten en daardoor steeds zijn programma’s mis, heb ik nog steeds een zwak voor Jamie Oliver. Ik heb het al vaker geschreven door een van zijn kookboeken, volgens mij Happy Days met the Naked Chef, heb ik besloten om geen (of minder) pakjes en zakjes te gebruiken en heb ik beter leren koken. Pakjes en zakjes zijn namelijk zo makkelijk dat het bijna geen koken meer is. In die tijd ben ik er ook wel achter gekomen dat eten uit pakjes en zakjes soms ongelofelijk zout kunnen zijn. Maar goed inmiddels ligt al weer zijn vijftiende boek voor mij: Bespaar met Jamie en ik moet bekennen… al die boeken van Jamie bij elkaar is een behoorlijke boekenplank vol!

inkijkje in Bespaar met Jamie recept

Bespaar met Jamie

Zijn vijftiende boek, een nieuw thema na boeken zoals Thuis met Jamie, Jamie’s Italië en Jamie’s kookrevolutie namelijk besparen. Door bezoekers van zijn site, volgers op Twitter en dergelijke werd namelijk vaak gevraagd of hij eens een boek kon schrijven vol betaalbare recepten. Dat werd dit boek, Bespaar met Jamie en uiteraard is er ook direct een tv-programma, Save with Jamie, van gemaakt wat ook te zien is op de kookzender 24Kitchen. Gerechten die lekker zijn en minder kosten dan een afhaalmaaltijd, kan dat?

inkijkje in bespaar met Jamie receptvariaties

Over het boek

Natuurlijk begint besparen bij verstandig inkopen. Hiervoor geeft Jamie veel tips in zijn inleiding en ook bij de hoofdstukken met leer je … echt kennen (vul op de puntjes groenteboer, slager etc in). Het boek is ingedeeld in groenten, kip, rund, varken, lam, vis en bonusrecepten. Elk hoofdstuk heeft een uitvalsbasis en daarna volgen een aantal ‘kliekjesrecepten’ en nog meer recepten. De recepten zijn in stappen beschreven en voorzien van een foto van het resultaat. Natuurlijk zijn de foto’s van David Loftus, Jamie’s huisfotograaf. Verder staan er door het boek handige tips die je helpen met besparen op het eten (en het eten toch nog lekker houden). Wat ik handig vind aan Bespaar met Jamie is dat helemaal achter in het boek alle recepten op een rijtje staan met alle voedingswaarden erbij, bij de recepten staan overigens alleen het aantal calorieën vermeld.

calorieën op een rij in bespaar met Jamie

Wat vind ik van het boek

Dit is echt weer een Jamie Oliver kookboek. Een kookboek met de herkenbare fotografie van David Loftus met ook familiefoto’s en echte Jamie Oliver recepten. Op de een of andere manier kan je dat altijd wel zien. Besparen betekent niet dat er weinig ingrediënten in de recepten van Jamie zitten, je moet natuurlijk wel een aantal ingrediënten in je basisvoorraad hebben. Aan de recepten kan je wel zien dat Jamie een Engelse basis heeft qua recepten met bijvoorbeeld veel Indiase invloeden, wat ook een bekende ‘afhaalkeuken’ is in Groot Brittannië. Zeker weer een leuk boek als je een Jamie Oliver fan bent.

Natuurlijk kan ik genoeg over het boek schrijven, maar Jamie kan het nog beter zelf vertellen. Dat zie je ook wel in onderstaande video

Titel: Bespaar met Jamie
Auteur: Jamie Oliver
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789021555225
Winkelprijs: 29,95

(44 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)