Zout Suiker Vet door Michael Moss

Zout Suiker Vet door Michael MossWaarom vind je ‘slecht’ voedsel en drinken zoals koekjes, snoep en cola eigenlijk veel lekkerder dan groenten en water? Dat wilde ik eigenlijk wel weten want ook ik vind koekjes wel lekker en als je eenmaal begint aan een dropje dan kan ik wel de hele dropjes pot leeg eten en dat heb ik veel minder met een fruitschaal. Kortom daar wilde ik me wel in verdiepen en toevallig is het boek, Zout Suiker Vet, van Michael Moss onlangs verschenen. Een boek over hoe de voedselindustrie iedereen in zijn greep houdt.

Over het boek: Zout Suiker Vet

Wat zijn de keuzes die voedselproducenten maken en waarom worden die keuzes gemaakt. Michael Moss, onderzoeksjournalist heeft dit onderzocht vanwege zijn toenemende interesse in de voedselindustrie. In het boek geeft hij antwoord op de vraag ‘hoe de voedselindustrie ons in zijn greep houdt’. Na de proloog is het boek ingedeeld in drie delen en dat zijn, logischerwijs, suiker, vet en zout. Vragen die bekeken worden zijn onder andere wat doet het met je en wat zijn de marketingtrucs van de grote voedselproducenten. Tijdens zijn onderzoek stuit Michael Moss op schokkende feiten, cijfers en voorbeelden die uiteraard in dit boek staan.

Wat vind ik van het boek?

Zout Suiker Vet is echt een onderzoeksboek, een boek vol wetenschappelijke feiten over de grotere, vooral Amerikaanse voedselproducenten. Het laat een hele andere kant zien van producent, marketinggericht, verkopen is belangrijker dan gezonde producten lijkt het wel. Zout Suiker Vet lees je niet in een avondje uit, je moet er echt de tijd voor nemen. Zeker een mooi boek als je je wilt verdiepen in de voedselindustrie.

Wie is Michael Moss?

Michael Moss is sinds 2000 onderzoeksjournalist van The New York Times. Hij won de Pulitzer prijs voor zijn artikel over het besmette vlees in hamburgers. Daarnaast verschijnen ook artikelen van zijn hand in de meer literaire krant The New Yorker.

Titel: Zout Suiker Vet
Auteur: Michael Moss
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789048818921
Winkelprijs: 19,90

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*