Testen: Tefal Actifry Mini

Tefal Actifry Mini

Een friteuse hebben we na al die jaren dat we samenwonen nog steeds niet, gewoon niet nodig. Oké frites en snacks eten we wel. Uit de oven, uit de koekenpan. Het gaat allemaal perfect. Het concept Actifry kende ik al en ik weet dat je er veel lekker frites en snacks uit kan halen zonder dat je er veel olie aan hoeft toe te voegen, alleen koken met de Actifry was iets wat ik niet echt kende en deed, maar dat is met het testen van deze Actifry Mini wel anders geworden! Ideaal na een lange werkdag, alles in de Actifry Mini, instellen en wachten tot het alarm af gaat.

Tefal Actifry Mini

Wat is een Actifry Mini eigenlijk?

Een Actifry is een multicooker die door de combinatie van heteluchtcirculatie en een pendelaars zorgt voor onder andere knapperige frietjes. Je hebt daarvoor slecht 1 lepel olie nodig. De Actifry Mini heeft een uitneembare pan met een keramische anti-aanbaklaag met een handvat die je buiten de machine kan dichtklappen. Verder heeft het een timer met geluidssignaal, een transparante deksel en schakelt de machine automatisch uit na de ingestelde tijd. De inhoud van de Actifry is 0,6 kilo (600 gram) en heeft een vermogen 1250 watt. Het apparaat is bedoeld voor een huishouden van twee personen.

Tefal Actifry Mini

Wat heb ik getest?

De Actifry kende ik al zoals ik al eerder schreef, maar om nu gelijk frietjes en snacks er in te bakken, nee. Er moest echt gekookt worden met de Actifry Mini. In de doos zit een handig receptenboekje met recepten specifiek voor de Actifry Mini. Het eerste recept was boeuf stroganof, want kon dat wel zo snel klaar zijn? Ja dus. Handig is wel dat je alles al klaar hebt staan, gesneden en wel en dan is het een kwestie om op tijd de juiste ingrediënten in de Actifry Mini te doen. De timer instellen en gaan, een kind kan eigenlijk de was doen bij wijze van spreken. De gerechten smaken wel anders dan wanneer je het wokt. Groenten blijven knapperiger bijvoorbeeld.

Tefal Actifry Mini

Conclusie

Wat een leuk ding is die Actifry Mini. Het neemt weinig ruimte in beslag op het aanrecht en als we met zijn tweeën zijn is de Actifry Mini precies groot genoeg qua inhoud. Qua bak- en kookgeuren valt het enorm mee, niet meer dan dat je normaal gaat koken. De machine maakt uiteraard wel geluid door de heteluchtcirculatie, het lijkt tijdens het bakproces alsof er een grote föhn aanstaat (met iets anders kan ik het geluid van de Actifry niet vergelijken). Vergeleken met de allereerste Actifry is er wel wat veranderd aan de machine. Zo zit er een afneembare rand aan de pan, zodat er bijvoorbeeld geen frietjes op de rand blijven liggen tijdens het bakken. Daarnaast heeft de pan een hogere opening waar de pendelarm beter op aansluit. Voor kleine huishoudens heeft de Actifry Mini het juiste formaat. Het is handig als je weinig tijd hebt om te koken, een kwestie van alles klaar zetten. Ideaal als je na een lange werkdag thuiskomt en nog een drukke avond voor de boeg hebt.

Handig om te weten

Naast de recepten uit het receptenboekje kan je op de site van Tefal gezond en lekker ook andere lekkere recepten vinden om uit te proberen in de Tefal Actifry Mini. Je kan je op deze site ook aanmelden voor de nieuwsbrief waarin je de nieuwste recepten vindt. Daarnaast is er een Engelstalige app, MyActifry, boordevol recepten. De MyActifry App is zowel te downloaden in de iTunes store voor Apple iOS en in de Google Play store voor Android. De recepten die ik heb gemaakt met de Actifry Mini staan uiteraard op Brutsellog.

(60 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.