Proeven: Raw Chocolate van Lovechock

vijf smaken lovechock

Pure chocolade, iets wat ik al van kleins af aan lekker vind. Best raar, want van bittere smaken houd ik eigenlijk helemaal niet. Vele merken en soorten chocolade heb ik al geprobeerd. Behalve de raw chocolate van Lovechock.

Maar eerst wat is nu Raw Chocolate?

Raw chocolate (rauwe chocolade) is chocolade waarbij de temperatuur tijdens het hele proces onder de 49 graden Celsius blijft. De rauwe cacaobonen worden niet gebrand en worden koud gemalen. Waarom? Zo blijven veel eigenschappen van de cacaobonen bewaard met name de van nature aanwezige antioxidanten en ‘liefdesstofjes’ (je kent vast de verhalen van de Inca’s wel).

Lovechock

Lovechock heeft een passie voor de mens en aarde, naast lekkere chocola maken wil het de wereld ook een beetje leuker maken. Zo zijn de ingrediënten 100% biologisch en krijgen de boeren een eerlijke prijs. De Lovechock chocolade wordt handgemaakt in een sociale werkplaats. De verpakking van Lovechock zijn duurzaam geproduceerd en zelfs de folie is biologisch afbreekbaar. De Lovechock bevat geen melk, soya en gluten. Het wordt gezoet met kokosbloemnectar wat de bloedsuikerpiegel stabieler houdt dan gewone suikers. Lovechock is verkrijgbaar in zes smaken: pure/nibs, almond/fig, goji/orange, mulberry/vanilla, pineapple/inca en de nieuwe smaak cherry/chili. Vier van deze smaken heb ik uitgeprobeerd!

lovechock cherry chili

Nieuwe Smaak: Lovechock Cherry Chili

De Inca’s wisten het al cacao met cayennepepers zijn een “match made in heaven”. In combinatie met een vleugje zoete kersen, kaneel en knapperige stukjes cacaoboon is het een speciale chocoladesmaak die misschien wel veel emoties kan vrij laten komen. De Lovechock cherry/chili reep is bijzonder te noemen. Zo zijn de biologisch zoete kersen zeldzaam, cayennepepper is een superkruid wat vol vitaminen en mineralen zit en goed is voor je bloedomloop en voor het liefdesorgaan, je hart en natuurlijk de rauwe organische cacao die niet gebrand wordt en daardoor nog veel blijmakende stoffen bevat (het is namelijk stressverlagend, zorgt voor een vrolijk gevoel en is lustopwekkend).

Wat vind ik er van?

Bijzonder, die Lovechock cherry chili chocolade, je proeft wat zoets, je proeft bitterheid en opeens is er die hete nasmaak van de cayennepeper. Ook mijn collega’s hebben geproefd, terwijl we buiten in de kou stonden te wachten vanwege een brandoefening, zij waren ook enthousiast over de chocolade. Bijzonder en anders dan anders. Wat grappig is, van veel chocoladerepen wil je maar blijven eten. Zonder na te denken is de hele reep al op. Dat is bij deze chocolade niet zo. Je geniet er langer van, dat komt denk ik omdat je de smaken beter wil proeven. Kortom Lovechock Raw Chocolate is chocolade die je ooit eens geproefd moet hebben.

Waar te koop?

Lovechock is verkrijgbaar via verschillende webwinkels en op verschillende plekken in Nederland, maar ook in België, Denemarken, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland. Een Lovechock reep van 40 gram kost 2,99.

(46 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.