De Innocent Goedgemutste Breicampagne

Innocent Breicampagne

Ergens in 2008 zag ik de Innocent mutjes voor het eerst in een supermarkt in Londen en later ook in Belgiƫ en in supermarkten in Nederland. Alleen welke betekenis de mutjes hadden, geen idee, in ieder geval heeft het weinig met de winter te maken, maar wat hebben die gebreide mutjes op de Innocent smoothies dan wel mee te maken?

Innocent Goedgemutste Breicampagne

Elk jaar heeft Innocent de Goedgemutste Breicampagne, een campagne waarbij vrijwilligers mutjes breien en deze gebreide mutsjes komen vervolgens op de smoothies van Innocent. Door het kopen van deze Innocent smoothies met zo’n gebreid mutsje wordt er in Nederland 20 cent gedoneerd aan het Nationaal Ouderenfonds. Waarom dit goede doel? Zo’n 200.000 ouderen zijn in Nederland extreem eenzaam. Zij hebben in weken helemaal geen bezoek of ander contact met anderen. Een probleem wat aangepakt moet worden.

Meer over de Innocent Breicampagne, inclusief brei-instructies en foto’s van creaties vind je hier of bekijk (en like de Facebookpagina van Innocent.

Hieronder zie je een tweetal filmpjes over de Innocent Goedgemutste Breicampagne:

reclame voor de campagne


Niels van Innocent bezoekt een breister

(40 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)