Echt Eten door Jonathan Karpathios

Echt Eten door Jonathan KarpathiosMeer tijd, een grotere tuin, dat zou ik best wel willen hebben. Een moestuin waar je gewoon zelf je groenten uit kan halen. Vers uit eigen tuin is gewoon het lekkerst. Helaas moet ik gewoon nog even verder dromen over een grote moestuin (en meer tijd om het te onderhouden) maar met het boek Echt Eten van Jonathan Karpathios kriebelt het wel een beetje. Groente zo uit de tuin, met het zand er nog aan, wassen, snijden, koken… voor mij nostalgie van die tijd dat mijn ouders nog een eigen moestuin hadden.

inkijkje 1 echt eten boek

over het boek: Echt Eten

Na de inleiding krijg je eerst recepten die je gewoon op voorraad moet hebben zoals onder andere chutney en jam. Vervolgens neemt Jonathan je mee door de hoofdstukken uit de tuin, uit de kwekerij, van de boer, van de grill, uit de oven, van het vuur, uit het wild en uit de zee. Elk hoofdstuk begint met een inleiding van Jonathan, de recepten zijn veelal voorzien van een foto van het eindresultaat of van de ingrediënten. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en vaak ook voorzien van handige tips en weetjes. De gerechten die je uit dit boek maakt zitten boordevol groenten en soms aangevuld met een beetje vlees of vis. Verder door het boek zie je ook veel sfeerfoto’s uit bijvoorbeeld de kwekerij. Kortom een lees- kijk- en kookboek in één!

inkijkje 2 echt eten boek

Wat vind ik van het boek?

Wat een fijn boek! Sommige dingen die eigenlijk zo in je mandje stopt in de supermarkt zoals sambal en appelstroop zijn best wel goed zelf te maken en natuurlijk is dat leuk en vooral veel lekkerder! Wat ik ook leuk vind is bijvoorbeeld het stap voor stap salade maken recept. Een foto van allerlei ingrediënten en vervolgens stapsgewijs foto’s van het opmaken van een bord vol salade. Echt Eten is een boek vol gezonde en zeker lekkere recepten die goed te maken zijn door de duidelijke stappen in het recept. Eigenlijk is Echt Eten gewoon een leuk en lekker boek, zeker als je meer met groenten wilt gaan koken en groenten op een andere manier dan de traditionele wijze (gekookte groenten en aardappelen) wilt eten.

inkijkje 3 echt eten boek

Wie is Jonathan Karpathios

Jonathan Karpathios is chef van zijn eigen restaurant Vork en Mes in Hoofddorp, wat gevestigd is in een oud gebouw van de Floriade. Hij kookt volgens het 80-20 principe. 80% van wat er op je bord ligt is groenten wat uit zijn eigen kwekerij (of van een bevriende kweker) komt en de overige 20% is vlees of vis. Van alles wat er op je bord komt is de afkomst bekend, dat is ook wat Echt Eten is. Naast zijn restaurant ken je Jonathan Karpathios ook van zijn televisieprogramma De Kookschool. In dit programma wordt de smakelijkste basisschool van Nederland gezocht, een kookcompetitie voor basisschoolleerlingen dus.

Titel: Echt Eten
Auteur: Jonathan Karpathios
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789045204338
Winkelprijs: 29,95

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.