Proeven: Clipper Tea

Clipper Tea

Heb je het nieuwe theemerk Clipper Tea al gezien in de schappen? Ik wel en ik heb een aantal Clipper smaken geproefd. Heerlijk en alleen al van de verpakking wordt je toch al hebberig als theeleut?

Over Clipper Tea

Nieuw is Clipper Tea niet, het merk is ontstaan in 1984 in Engeland. Om precies te zijn in de keuken van Mike & Lorraine Brehme in de Engelse provincie Dorset. Zij vonden dat de Engelse theedrinker tekort werd gedaan door de lage kwaliteit thee, die ook nog eens onder slechte arbeidsomstandigheden werd geproduceerd. Daarom zochten ze naar de beste theesoorten en hadden zij de missie om de theeboeren goed te verzorgen. Dit is Clipper Tea, het meest gedronken biologische en Fairtrade theemerk van Engeland. Clipper staat overigens voor natural, fair & delicious. Dit leuke biologische merk gaat nu Nederland veroveren.

clipper tea zakjes

In Nederland

Misschien was het je al tegen gekomen bij Albert Heijn, daar zijn inmiddels vier bekende smaken van Clipper te koop namelijk earl grey, groene thee, groene thee & citroen en citroen & gember. Bij verschillende natuurwinkels is het theeassortiment van Clipper nog uitgebreider, daar heb je ook nog de keuze uit pepermunt, zoethout & munt, rozenbottel & hibiscus en groene thee & aardbei.

De smaak?

Wat lekker zijn die smaken van Clipper! Groene thee vind ik vaak een bittere smaak hebben. Dat komt doordat je het zakje te vroeg in het hete water doet en de blaadjes daardoor een bittere smaak geven, ook bij Clipper groene thee ook eerst wat laten afkoelen en dan heb je echt een heerlijke groene thee al dan niet met een citroen smaak. De infusion thee, citroen en gember, heeft wat zoethout in de thee wat je keel, naar mijn idee, een beetje smeert. De gember heeft een beetje de overhand op de citroen. De earl grey is een earl grey die eigenlijk precies past bij de start van de dag, niet te zwaar en niet te licht.

detail clipper tea

Kortom

Echt een thee die je eens moet proberen en zeg nu zelf, alleen al van de verpakking wordt je toch al vrolijk! Ik ga dus snel op zoek naar een natuurwinkel om ook de andere smaken uit te proberen of toch maar op een mini-vakantie naar Engeland? Daar hebben ze nog meer smaken en zelfs Clipper Chocolate en Clipper koffie in het assortiment. Laat Clipper Nederland maar veroveren!

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Proeven: Clipper Tea”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.