Groentebijbel door Mari Maris

Groente wat weten we eigenlijk ervan, veel te weinig? Het liefst eet je wat je al kent en ik moet bekennen dat ik dat zelf ook wel heb. Kortom tijd om de Groentebijbel te lezen, een vuistdik boek met alles wat je moet weten over ‘Nederlandse’ groenten.

Over het boek: Groentebijbel

Dit boek is een standaardwerk wanneer je alles over groenten wilt weten. Het vertelt meer over meer dan 65 groentesoorten, bevat zo’n 850 recepten met weer veel variaties daarop met daarbij weer passende tips over hoe je het gerecht het beste kan serveren. Na de inleiding start het boek met basiskennis en basisbegrippen. Op een duidelijke wijze worden verschillende kooktermen uitgelegd. Vervolgens krijg je een aantal basisrecepten, denk hierbij aan recepten voor een bouillon, sauzen, deeg en noem maar op. Daarna volgt een seizoenskalender, waarop je duidelijk ziet wanneer bepaalde groente eigenlijk op hun best zijn. Daarna wordt per groente alles uitgelegd wat je moet weten, de basiskennis dus en vervolgens krijg je verschillende recepten met natuurlijk die groente in de hoofdrol. In het boek staan geen foto’s van de gerechten, maar juist van de groente zelf (zo herken je het op de markt of bij de groenteboer).

Wat vind ik van het boek

De Groentebijbel is een leesboek, leer over groenten en pas kennis toe die Mari Maris deelt met haar recepten. Hoofdrol in het boek zijn altijd de verschillende groenten, geen vlees of vis dus, die hebben maar een kleine bijrol. Een vegetarisch kookboek mag je het dan ook niet noemen. De Groentebijbel is een mooi boek wanneer je meer over groenten wilt weten en je durft te experimenteren met verse groenten in je eigen keuken.

Over de schrijfster: Mari Maris

Amsterdamse Mari Maris staat al sinds haar vijftiende in de keuken, na tien jaar in restaurantkeukens te hebben gewerkt heeft ze haar eigen cateringbedrijf opgestart en is ze ook aan de slag gegaan als freelance kok. Nog eens tien jaar later combineert ze haar kokstenue met tuinklompen. Mari Maris wil haar collega-koks (en nu ook ons) overtuigen van de rijke smaak van groenten. In haar eigen restaurant kookt ze met ingredi├źnten uit haar eigen tuin.

Titel: Groentebijbel
Auteur: Mari Maris
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789048814886
Winkelprijs: 29,90

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.