Koken met Karin Zonder Pakjes & Zakjes 2

Koken met Karin Zonder Pakjes & Zakjes 2Koken met pakjes en zakjes, ik moet bekennen dat ik het soms wel doe, vooral nadat ik weer in Duitsland boodschappen heb gedaan en daar schappen vol allerhande pakjes en zakjes zie staan. Ik wil het dan toch weer eens proberen. Handig, ja best wel, je hoeft niet echt meer na te denken over kruiden en dergelijke. Nadeel? Elke keer merk ik toch wel dat er veel zout in zit. Toch lijkt er een markt voor te zijn, de pakjes en zakjes sectie lijkt steeds meer te worden uitgebreid. Maar op een gegeven moment ken je toch alles en wordt het tijd om eens echt te experimenteren en eigenlijk hoeft koken helemaal niet moeilijk en tijdrovend te zijn. Karin Luiten heeft dat al eerder bewezen met deel 1 van dit boek en nu is het tijd voor deel 2: Koken met Karin zonder pakjes & zakjes 2.

Koken met Karin Zonder Pakjes & Zakjes 2

Over het boek: Koken met Karin zonder pakjes & zakjes

De term anti-pakjes is ooit door Karin Luiten, auteur van dit boek bedacht. Op 4 december wordt er zonder pakjes gekookt. Of ze echt anti-pakjes is, nee ze is juist pro-koken volgens haar eigen voorwoord. Kijk een positieve benadering, daar houd ik van! Het boek laat je allerlei gerechten zien die je in een mum van tijd zonder pakjes op tafel zet. Het boek is namelijk ingedeeld in soep, saus, salades & erbij, pasta & rijst, kip, vlees, vis, vega, toetjes, gebak, broodbeleg en een heuse toegift! Elk hoofdstuk begint met illustraties van Karin, met allerlei pakjes met ernaast alle ingrediënten wat in de pakjes zitten. Je moet een echte scheikundige zijn om precies te weten wat er in zit!

Koken met Karin Zonder Pakjes & Zakjes 2

De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en kunnen haast niet mislukken. Voor de ingrediënten hoef je niet om te rijden, de meeste supermarkten heeft alles wel in huis (al proef je wel het verschil met groente van de groentenboer en vlees van de slager). Veel al zijn de de recepten voorzien van een foto van het gerecht, krijg je handige tips die je het koken nog makkelijker of het gerecht lekkerder maken. In ieder geval veel denkbare dagelijkse maaltijden en lekkers staan er in dit boek!
Koken met Karin Zonder Pakjes & Zakjes 2

Wat vind ik er van?

Wat een fijn boek is dit, geen moeilijke recepten en recepten die je snel na een drukke dag kan maken. Veel tijd hoeft het niet te kosten (op het snijden van de groenten misschien na, maar tip een heel goed mes scheelt al een boel). Veel recepten uit het boek zou ik wel willen maken, gewoon omdat het lekker klinkt. Het zal bij mij dus wel een boek worden wat veel uit de kast wordt gepakt voor de nodige inspiratie. Koken met Karin zonder pakjes & zakjes 2 is een mooi boek als je eens wat anders wilt dan weer die Kip Siam of Lasagnette. Ook als je gewoon wilt leren koken en nog niet echt durft te experimenteren met smaken dan is dit echt een leuk en vooral lekker kookboek.

Titel: Koken met Karin Zonder Pakjes & Zakjes 2
Auteur: Karin Luiten
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789046815571
Winkelprijs: 17,95

(38 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)