Cuida Té: Theecapsules voor je Nespresso machine

Cuida Té: Theecapsules voor je Nespresso machineWanneer ik in een andere supermarkt ben moet ik altijd even in het theevak kijken, zo ook dus bij de Carrefour in Turnhout (België) en daar kwam ik deze theecapsules tegen. Theecapsules voor in een Nespresso machine, kan dat dan? Nieuwsgierig als ik was nam ik het doosje van Cuida Té mee.

De theecapsules
In het doosjes zitten 10 capsules verpakt in 1 zakje. De capsules zijn zelf van plastic en doorzichtig. De capsule heeft een folie op de onder- en bovenkant van de capsule. De capsule is helemaal gevuld met thee. De thee ruik je niet echt, de capsules zijn goed afgesloten.

In de machine
Voor het gebruik van de theecapsules moet je je Nespresso één keer doorspoelen om de koffiesmaak eruit te krijgen. Zelf heb ik dat een paar keer gedaan totdat ik helder water uit het apparaat kreeg. Vervolgens de capsule er in en de machine aanzetten. Ik koos voor 1x een groot kopje en 1x een klein kopje op mijn oude Nespresso apparaat. De snelheid van de thee door de capsule is net als bij andere niet-Nespresso capsules, wat langzamer en het lijkt wel of de machine ook wat meer lawaai maakt. De thee komt er in ieder geval goed qua kleur en geur uit.

De smaak
De smaak van de thee is ook prima. Omdat er geen kokend heet water wordt gebruikt is de thee vrij snel drinkbaar. Zelf had ik de smaak black tea citrus gekozen en de combinatie was perfect, een beetje de smaak van zwarte thee en een beetje de smaak van citrusvruchten. Ik heb in ieder geval geen last gehad van een koffiesmaak aan de thee, maar ik heb dan ook de luxe om een oud Nespresso apparaat te kunnen gebruiken. Ik hoef niet iedere keer te spoelen als ik thee wil drinken. Dat kan misschien wel een nadeel zijn als je samen met iemand die koffie drinkt een Nespresso apparaat moet delen.

Over Cuida Té theecapsules

Cuida Té is een Spaans merk en dus onder andere te koop bij de Carrefour in België. De theecapsules zijn in vijf verschillende smaken verkrijgbaar namelijk de Green Tea Marrakech, een groene thee met munt, Forest fruits, bosbessen infusiethee, Citrus, zwarte thee met citrusvruchtensmaak, Earl Grey, authentieke thee en Infusion of Manzanilla, een infusiethee met kamillesmaak. Kortom al aardig wat smaakjes voor dit nieuwe concept. In een verpakking zitten 10 capsules en bij de Carrefour kostte het doosje 3,99. Niet goedkoop dus, maar wel het proberen waard.

(175 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

5 gedachten over “Cuida Té: Theecapsules voor je Nespresso machine”

  1. Graag had ik deze T CAPSULES uitgetest op mijn verschillende nespresso toestellen ! Het ivinox team is in elk geval vragende partij !
    Waar kan ik ze vinden, en welke soorten bestaan er ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.