Het Culinaire ABC door Ronald Hoeben & Harold Hamersma

Het Culinaire ABC door Ronald Hoeben & Harold HamersmaZet een restaurantrecensent, Ronald Hoeben en een wijnjournalist, Harold Hamersma, bijelkaar en je krijgt ‘Het Culinaire ABC’ een boekje met alles wat je moet weten over eten, drinken en koken (maar eigenlijk nooit durfde te vragen).

Het Culinaire ABC

ABC, de A is van Afhaalchinees en de Z is van Zwezerik, die lijstjes ken je vast wel. Maar wat zeggen de culi’s ervan? Zowel Ronald als Harold denken en dromen over eten, dus betekenissen kunnen ze je zeker geven over alle denkbare culinaire woorden. Op een hilarische wijze krijg je een spoedcursus gastronomisch bluffen op zakformaat. In ieder geval weet je na het lezen van het boekje alle eetjargon en kan je meepraten met je culinaire vrienden. Een paar verkorte voorbeelden uit het boek:

Dagschotel budgetmaaltijd t.h.t. sluitingstijd.
Friteuse bubbelbad voor bitterballen.

Trends en klassiekers, niets wordt vergeten. Hoe denken deze twee schrijvers over quinoa, pizza en de vliegtuigmaaltijd. Als je dat wilt weten moet je zeker het Culinaire ABC lezen en eigenlijk gewoon voor de nodige hilariteit die in dit boekje is verwerkt. Leuk om cadeau te geven aan een foodie!

Over de schrijvers

Ronald Hoeben is restaurantrecensent voor onder andere NRC Handelsblad, daarnaast is hij fotograaf en filmer, Harold Hamersma is wijnjournalist en schrijft net als Ronald voor het NRC Handelsblad. Ronald en Harold zijn samen de bedenkers van FoodTube.nl, de site vol video’s voor foodies.

Titel: Het Culinaire ABC
Auteur: Ronald Hoeben & Harold Hamersma
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789046815380
Winkelprijs: 12,50

(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.