Douwe Egberts Servies: Hindeloopen van Hylper Heritage

Hylper Heritage detail

Bijzonder servies of ander porselein, ik kan er niet genoeg van krijgen. Alleen moet het wel bijzonder zijn, een leuk randje, kleurtje of motiefje. Het Hindeloopen servies van Douwe Egberts past bij mij op het lijstje van bijzonder en leuk. Waarom? Ik word vrolijk van het motief en kleurtjes en het Hylper Heritage servies is een servies wat uit Nederland komt om nog preciezer te zijn uit het Friese Hindeloopen.

Het Hindeloopen servies van Hylper Heritage

Hylper HeritageDe mokken en schotels van het Hindeloopen servies ben je misschien al weleens tegengekomen, vanaf september is het servies uitgebreid met een bewaarpot, die je hier op de foto’s ziet, een koffiepot, een filter met lekbakje, een melkkannetje, een gebaksbordje, een latte kom en een cappuccino mok.

Het Hindeloopen servies is gebaseerd op de bijzondere klederdracht: met bloemmotieven beschilderde katoenen stoffen die gecombineerd werden met geruite printen. De vrolijke bloemen en ruiten zie je dus terug op dit servies. Het Hylper servies heeft net als de vrouwelijke Hindeloopenklederdracht vier verschillende kleurstellingen: de algemene dracht met kleurrijke bloemmotieven, een rood motief op een witte ondergrond wat alleen tijdens een huwelijk door de bruid werd gedragen en donker- en lichtblauwe kleuren die tijdens een droevige gebeurtenis werden gedragen. Vrolijk koffiedrinken dus!

Over Hylper Heritage

Net als Douwe Egberts is Hylper Heritage van Friese oorsprong. Vader en dochter Glashouwer zijn de ontwerpers van Hylper Heritage en ontwierpen voor Douwe Egberts het Hindeloopen servies. Harmen Glashouwer is een echte Hindelooper schilder en zijn dochter Christien heeft het schilderwerk en de stoffen met de paplepel ingegoten gekregen en heeft een eigen ontwerpstudio.

Waar is het servies te koop?

Het Hindeloopen servies van Hylper Heritage is te koop via de Douwe Egberts webshop en bij de Douwe Egberts Winkels. Daarnaast is het servies ook te koop bij Atelier Glashouwer/ Hylper Heritage in Hindeloopen. Het Hindeloopen servies is ook te koop met D.E. Waardepunten (200 waardepunten staan gelijk aan 1 euro).

Nog meer nieuwe serviezen

Naast het Hylper Heritage servies zijn er nog drie andere nieuwe serviezen voor groot en klein namelijk het Poekie servies, een bont gekleurd servies van ontwerpster Poekie Cuppens. Het JoJojanneke kinder servies van vrolijk gekleurd melamine en het 12-delige D.E. mini servies van stoneware wat helemaal kompleet is met een mini koffiefilter en een suiker- en melksetje.

(375 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Douwe Egberts Servies: Hindeloopen van Hylper Heritage

  1. ik zou graag Douwe Egberts Servies: Hindeloopen van Hylper Heritage willen kopen. allen ik weet niet zo goed hoe de service kan kopen. Ik kan ook niets terug op web side.
    Ik zou graag informatie hierover willen hebben
    Alvast bedankt.
    Met vriendelijke groeten,

    Montse Martín

Reacties zijn gesloten.