Nespresso Herfst Lanceringen: Nieuwe Smaken en Nieuwe Machines

Nespresso Dharkan en Kazaar

Tijdens de najaarspresentatie van Nespresso werden weer twee nieuwe smaken geïntroduceerd: Dharkan en Kazaar die passen in de range ‘Les Intenses’. Daarnaast werd de U-Milk en de U-Mat koffiemachines getoond en werd er meer vertelt over het 10-jarig jubileum van het duurzaamheidsprogramma wat Nespresso in samenwerking met Rainforest Alliance heeft gelanceerd. Kijk maar even mee!

Nieuwe smaken: Dharkan en Kazaar

Nespresso heeft dit jaar al veel nieuwe smaken geïntroduceerd, sommige bleven tijdelijk maar een groot aantal bleven vast in het assortiment. Dharkan en Kazaar zijn de nieuwe smaken die aan het vaste assortiment worden toegevoegd. Deze twee nieuwe smaken passen precies in de ‘Les Intense’ range van Nespresso waar ook de smaken Ristretto (10), Arpeggio (9) en Roma (8) toebehoren. Dharkan en Kazaar zijn nog sterker dan deze ‘oude’ bekende Nespresso smaken.

Dharkan heeft een intensiteit van 11 en heeft als basis 100% gewassen Arabica. Deze espresso is op lage temperatuur langdurig gebrand (net als de tijdelijke smaak Crealto). Sterk maar toch met een goede balans met de bitterheid.

Kazaar heeft een intensiteit van 12 en heeft een basis van een specifieke combinatie van gecultiveerde Robusta’s uit Brazilië en Guatamala. Sterk, krachtige bitterheid (een espresso waar je gelijk wakker van wordt).

Vanaf 2 september zijn Dharkan en Kazaar verkrijgbaar bij de Nespresso Boutiques en online. Daarnaast zijn alle smaken uit de Les Intense range ook vanaf die datum als bundel te verkrijgen. Als je dus van sterke koffie houdt!

Nespresso U-Mat en U-Milk

Nieuwe Nespresso U machines

Vorig jaar lanceerde Nespresso al de Nespresso U. Aan deze machine wordt nu de U-Mat en U-Milk toegevoegd. De U-Mat is dezelfde machine als de U met als enige aanpassing dat de U-Mat een matte finishing heeft. Op de foto zie je het niet goed, maar de rode machine is de U-Mat en het rood is mat (en dan ook echt mat). De U-Mat is naast deze kleur ook verkrijgbaar in een mat grijze kleur. Ook al is de machine precies gelijk aan de ‘gewone’ U, door de matte kleur heeft de U-Mat toch weer net een andere uitstraling gekregen.

De U-Milk is de U maar dan met een Aeroccino3 die geïntegreerd is met de machine. Kortom je maakt nu snel de lekkerste latte macchiato’s en cappuccino’s met perfecte geklopte melk. De Aeroccino kan je net als de watertank om de machine schuiven.

De U-Mat gaat 149,00 euro kosten en de U-Milk 209,00 euro. Beide machines zijn vanaf 2 september verkrijgbaar.

Nespresso Reza

10-Jarig jubileum Nespresso duurzaamheidsprogramma

Sinds 2003 investeert Nespresso samen met Rainforest Alliance het AAA Substainable Quality programma, een programma wat boeren leert goed met hun koffieplanten om te gaan, opgeruimde plantages, goede beplanting, maar ook goed voor de werknemers te zorgen en voor de natuur in de nabije omgeving. 80% van alle koffiebonen die Nespresso gebruikt is afkomstig van AAA-koffieboeren en dat getal wordt steeds hoger. De eerste 100% volledig AAA koffie is de grand cru Volluto (laat dat nu net één van de favorieten bij ons zijn).

Om het 10-jarig jubileum te vieren heeft fotograaf Reza portretten gemaakt van koffieboeren in de bekendste koffielanden. Deze portretten met teksten van Rachel Deghati zijn verzameld in het tafelboek ‘De ziel van Koffie’. Alvast een voorproefje van de prachtige foto’s die Reza heeft gemaakt? Bekijk dan de online foto-expositie. De ziel van koffie is onder andere te koop bij de Nespresso Boutiques en kost 19,95.

(129 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

4 gedachten over “Nespresso Herfst Lanceringen: Nieuwe Smaken en Nieuwe Machines”

  1. Vraagje: vroeger (ongeveer 5 jaar terug) was er een erg lekkere braziliaanse tijdelijke nespresso. Was een kobaltblauwe cup. Volgens Nespresso is de nieuwe Kazaar dezelfde. Volgens mij niet, wie heeft gelijk?

    1. Het schijnt dat de Kazaar in 2010 en 2012 een limited edition was en toen ook gemaakt van een robusta met een intensiteit van 12. Eerder is de smaak niet terug te vinden. Het lijkt er wel op dat het dezelfde smaak is, maar mss worden er bonen van een andere koffieboeren gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.