Virgin to Veteran, Leer de basis en word een goede kok

Virgin to Veteran, Leer de basis en word een goede kok door Sam SternEen boek waarmee je vertrouwen krijgt in het koken, kan dat? Sam Stern laat het je zien in zijn boek Virgin to Veteran wat nu ook in het Nederlands is verschenen. Met eigentijdse masterclasses laat hij je koken met steeds meer zelfvertrouwen. Zoals de ondertitel al zegt: leer de basis en wordt een goede kok.

Over het boek

Na het voorwoord begint Virgin to veteran met een inleiding over alles wat je in de beginnerskeuken nodig hebt. Hoe ziet je keuken eruit? Welk keukengereedschap heb je nodig? Wat moet je weten over snijden en hakken? en hoe bewaar je al dat lekkers wat je gemaakt nu eigenlijk? Sam Stern legt het allemaal uit.

Virgin to Veteran, Leer de basis en word een goede kok

Vervolgens ga je echt aan de slag. De recepten zijn ingedeeld in groente & salade, kip, rund, varken, lam, ‘vis, schaal- en schelpdieren’, eieren & zuivel, ‘pasta, noedels, rijst en couscous’, brood & taart en toetjes. Elk hoofdstuk begint met een duidelijke uitleg over het product wat behandeld wordt. Zo leer onder andere je meer over het bewaren, waar je op moet letten als je het koopt en wat bijvoorbeeld de voedingsstoffen zijn.

Virgin to Veteran, Leer de basis en word een goede kok

En daarna echt aan de slag in je eigen keuken met de recepten. De recepten zijn soms kort en soms ook weer wat langer, wat vaak ook meer ingrediënten en handelingen betekent. Het is in drie stappen beschreven start, kook en dien op. Vaak staan er bij de recepten ook wat tips om het net even anders te maken wat net zo lekker is of misschien zelfs wel lekkerder. Niet alle recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat.

Virgin to Veteran, Leer de basis en word een goede kok

Wat vind ik van Virgin to Veteran?

De inleiding bij elk hoofdstuk is heel duidelijk, je leert van alles over het product. Productkennis is eigenlijk wel één van de belangrijkste dingen in de keuken. Dit leer je dus zeker in dit boek op een duidelijke, heldere manier. De recepten zijn afwisselend van makkelijk tot wat moeilijker. Ingrediënten zijn over het algemeen goed verkrijgbaar bij de supermarkt. Zeker een leuk boek om meer te leren.

Wie is Sam Stern?

Sam Stern kookt al van kleins af aan. Hij heeft een grote passie voor koken en goed eten, daarmee heeft hij al veel jonge mensen ervan overtuigd dat zelf eten bereiden leuk is om te doen. Zijn eerste boek is zelfs in meer dan 14 landen verschenen. Naast kookboeken schrijven werkt Sam Stern ook mee aan verschillende Engelse tv-programma’s en is hij student in Edinburgh.

Titel: Virgin to Veteran, leer de basis en word een goede kok
Auteur: Sam Stern
Uitgever: Good Cook Publishing
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789461430823
Winkelprijs: 24,95

(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.