Sun Tea’s bij de Tea Bar

Summer Tea's bij de Teabar sweet mango

De Tea Bar in Amsterdam ken ik al een tijdje, ik werd ooit eens getipt door een volger, waarvoor dank! Maar wist je ook dat de Tea Bar sun tea heeft? Sun tea, wat is dat dan? Dat wist ik ook niet tot voor kort, maar ik heb de sun tea van de Tea Bar ontdekt.

Wat is Sun Tea eigenlijk?

Sun tea is een thee die je grote glazen of afsluitbare pot kan maken. Vul de pot of glazen met koud water. Doe er losse thee of kruiden in en laat de pot 3 tot 4 uur in het zonnetje staan. Daarna is je thee klaar. Lekker met ijsklontjes en als je de thee zoeter wilt doe je er een beetje agavesiroop of honing bij.

Een andere manier om een ijsthee te maken is door water te koken. Vervolgens 1 eetlepel thee of kruiden in een thee-ei doen. Doe het thee-ei in de kop met heet water en laat de thee vervolgens helemaal afkoelen. Als het koud genoeg is zet je de thee nog even in de koelkast om het echt goed koud te krijgen. Ook bij deze ‘werkwijze’ kan je, als het water nog warm is, er wathoning of agavesiroop bij doen om de thee wat zoeter te krijgen.

Summer Tea's bij de Tea Bar sweet mango

Sun tea smaken bij de Tea Bar

Verschillende melanges zijn geschikt om sun tea’s mee te maken, zoals muntthee. Maar de Teabar kennende hebben ze natuurlijk echte zomertoppers bedacht om deze fijne thee mee te maken. Ik zet ze even op een rijtje:

Sweet Mango: een verse fruitblend van mango, ananas, sinaasappel, aardbei, saffloer- en marigoldbloesem. Deze thee bevat een beetje suiker.

Bosvruchten: een frisse mix van aardbeien, kers, framboos, tropisch fruit en een beetje hibiscus.

Cranberry Lime Punch: een rijkgevulde mix van appel, ananas, cranberries, West-Indische kers, verveine en stukjes gesuikerde papaya.

Deze theesmaken zijn deze maand nog te koop met 25% korting! Houd de site dus goed in de gaten, want de actie kan bijna afgelopen zijn.

En wat vond je er van?

Zelf heb ik de Sweet Mango geprobeerd en heb het gemaakt op de tweede manier, dus met kokend water en dan laten afkoelen. Wat lekker en totaal wat anders dan de ijsthee├źn die je in de winkel koopt, lekker exclusief eigenlijk. Hoe de zon versie smaakt, heb ik nog niet geprobeerd, eerst nog een goed plekje in de zon vinden en dan vooral onthouden dat de thee staat te ‘zonnen’. De smaak van de Sweet Mango is prima, een fijne zoet, frisse smaak ook als het ijskoud is.

Over de Tea Bar

Sinds 2008 vind je de Tea Bar op de haarlemmerdijk 71 in Amsterdam. Oprichters Sara en Fenje hebben meer dan 100 soorten thee en kruiden in hun collectie. Klanten van de Tea Bar bepalen twee keer per jaar de nieuwe smaakjes voor de zomer- en wintercollectie. Naast thee kan je bij de Tea Bar ook terecht voor de leukste theeaccesoires. Theeleut? Dan is de Tea Bar een walhalla voor je. Heb je geen tijd of is het te ver weg om de winkel te bezoeken? Online rondstruinen en bestellen door alle spannende smaakjes kan ook in de Tea Bar webshop.

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.