Gewichtsverlies Voor Mensen Die Teveel Voelen door Colette Baron-Reid

Gewichtsverlies Voor Mensen Die Teveel Voelen door Colette Baron-ReidGewichtsverlies voor mensen die teveel voelen? Wat zou er bedoeld worden met deze titel was mijn eerste gedachte. Kortom tijd om me eens er in te verdiepen. Volgens de schrijfster van het boek is de verborgen oorzaak van overgewicht.

Over het boek

Het boek bestaat uit vier delen, deel 1: begrijp welk gewicht je meetorst, deel 2: klaar om te beginnen, deel 3: vier stappen om je poreuze grenzen te bewaken en deel 4: het is eenvoudig, maar niet gemakkelijk. Deel 1 gaat dus vooral over het te veel voelen, de overdosis aan empathie die je doet eten. In deel 2 lees je meer over het afvalplan. In deel 3 gaat het op de psychologische tour: vertel je waarheid, erken je eigen waarheid, eis je vermogen om weer te kiezen op en maak weer contact met anderen zonder jezelf te verliezen. In het vierde en laatste deel van dit boek gaat het echt over het eten met onder andere handige tips over wat je nu kan maken als je even geen tijd hebt maar toch gezond wilt eten. Ook worden in deel probleemsituaties uitgelegd voor mensen die teveel voelen. Door het boek heen krijg je naast verschillende tips ook oefeningen om eigenlijk jezelf beter te leren kennen.

Wat vind ik van het boek?

Dat je gaat eten door emoties was mij wel bekend, als je verdrietig, gestrest bent of noem maar een andere emotie op, dan is de verleiding groot om te gaan snoepen. Dit boek, Gewichtsverlies voor mensen die teveel voelen, gaat hier over. Kortom geen dieetboek met allerlei menu’s waar je je aan moet houden maar een boek die gewichtsverlies van binnenuit belooft. Het boek gaat over het accepteren van emoties, positief denken, mindful eten en voedingstips die daar bij horen. Een interessant boek die je een andere kijk op het afvallen geeft.

Titel: Gewichtsverlies voor mensen die te veel voelen
Auteur: Colette Baron-Reid
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789021554266
Winkelprijs: 19,95

(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.