Testen: Cuisinart Snack Grill

Testen: Cuisinart Snack Grill

Tosti’s, wafels… wie bakt ze nou niet? Ik wel in ieder geval in het weekend tosti’s en soms ook wafels en doordeweeks roosteren we, als ontbijt, brood op de grill (toast dus), we hebben namelijk geen broodrooster. Onze multifunctionele grill, ook een Cuisinart, is inmiddels alweer een paar jaar oud en staat bijna dagelijks dus wel even aan. Helemaal leuk dat we dus het kleinere broertje mogen testen: de Cuisinart Snack Grill.

Testen: Cuisinart Snack Grill met wafelijzer

Met deze Cuisinart Snack Grill bak je naast tosti’s ook wafels. Met een paar goede recepten voor wafels maak je dus in een handomdraai de lekkerste ‘Belgische’ wafels thuis. Kersen erbij of dippen in chocolade, heerlijk!

Testen: Cuisinart Snack Grill de sandwich en tosti ijzers

Naast de wafelijzers krijg je ook sandwich ijzers en croque monsieur ijzers bij deze Cuisinart Snack grill. Kortom met deze grill maak je allerlei lekkers in een handomdraai.

Testen: Cuisinart Snack Grill detail knop 3 standen

De Cuisinart Snack Grill heeft een vermogen van 1000 watt en heeft drie functies namelijk sandwich, croque monsieur en wafels. De snack grill heeft drie temperatuurstanden: hoog, medium en laag en een goede warmteverdeling waardoor je snel en gelijkmatig kan grillen. Het design is wat ik van Cuisinart gewend ben, een professioneel design. De platen zijn van een duurzaam aluminium met een goede anti-aanbaklaag. Verder zit er soort van snoeropbergsysteem op en heeft de Snack Grill een vergrendelbaar handvat. Goed om te weten is dat de grillplaten in de vaatwasser te reinigen zijn en dat de garantie op de Cuisinart Snack Grill 3 jaar is.

Testen: Cuisinart Snack Grill tosti's

Natuurlijk hebben we de Cuisinart Snack Grill goed geprobeerd. Tosti’s en wafels. Voor de tosti’s hebben we de sandwichplaten gebruikt, dat gaf een nostalgisch idee, want ons oude tosti-apparaat had deze zelfde platen (die toen helemaal niet verwisselbaar waren), maar daar brak het vergrendelbare handvat af (vraag me niet hoe dat kan). Omdat bij de Cuisinart Snack Grill ook wafelplaten zaten hebben we natuurlijk ook wafels gebakken en deze zijn prima gelukt.
Testen: Cuisinart Snack Grill wafels

De werking van de machine is makkelijk, er zit maar één knop op en die zet je laag, medium of hoog. De platen zijn makkelijk wisselbaar en daardoor ook makkelijk schoon te houden. Goedkope tosti-ijzers hebben namelijk vaak geen verwisselbare platen en dat maakt het schoonmaken soms best lastig. Door de verwisselbare platen heb je weer veel mogelijk, helemaal af zou het zijn als er ook grillplaten voor deze snack grill komen zodat je ook even snel een hamburger of saté kan bakken.

Onze conclusie: de Cuisinart snack grill is een fijn apparaat met een degelijke en stoere uitstraling (daar houd ik ook van). Het is geen groot apparaat (al is het best zwaar hoor in de doos met de drie verwisselbare platen),maar zoals je op de foto’s ziet heb je genoeg ruimte voor twee tosti’s. De tosti’s waren overigens lekker krokant en de kaas was goed gesmolten, met de temperatuurregeling van de snack grill zit het dus prima voor elkaar. Kortom een blijvertje voor de lekkere trek en voor de meest lekkere wafels, nu nog een goed recept voor wafels vinden, tip me als je een lekker recept hebt!

Wist je?

Dat Cuisinart naast grills voor binnen ook mooie barbecues oftewel buitenkeukens heeft? Ik niet, maar als ik zo die buitenkeukens zie dan wil ik best een grotere tuin met een veranda om buiten te genieten van het lekkers van de barbecue (enne daarvoor hoeft het geeneens zomer te zijn). Tussen de 599,00 en 1399,00 euro heb je al een luxe buitenkeuken.

(116 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Testen: Cuisinart Snack Grill”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.