In de test: Jan Pannenkoeken

In de test: Jan Pannenkoeken naturel in het pak

Pannenkoeken, dat hoort eigenlijk bij de vakantie. Uiteraard hebben we tijdens onze vakantie heerlijk pannenkoeken gegeten en zelfs een high tea gehad waarbij pannenkoekjes geserveerd werden. Thuis eten we eigenlijk maar soms pannenkoeken en die worden dan altijd gebakken door Michel. Hij staat dan een hele tijd in de keuken voor een stapel pannenkoeken. Leuk is het daarom om eens ‘kant-en-klare’ pannenkoeken te testen, namelijk de Jan Pannenkoeken. Eerste oordeel van de testers: lekker en snel klaar. Makkelijk om tijdens de lunch te gebruiken.

Over Jan Pannenkoeken

Jan bakt pannenkoeken net zoals zijn moeder vroeger deed en wilde dat aan iedereen laten proeven: Jan Pannenkoeken is geboren, zo’n twintig jaar geleden. Inmiddels bakt Jan pannenkoeken, poffertjes en ander lekkers op ambachtelijke wijze. Gewoon met een klontje boter, scharreleitjes en zonder kunstmatige conserveringsmiddelen. Je vindt de Jan Pannenkoeken (en poffertjes) in het koelvak van de meeste supermarkten.

In de test: Jan Pannenkoeken naturel op het bord

Meer smaken Jan

Naast de naturel pannenkoeken die wij hebben geprobeerd, heeft Jan ook kaas, spek en meergranen pannenkoeken. Daarnaast zijn er poffertjes, American pancakes en gevulde pannenkoeken (die laatste zijn alleen nog te vinden in de diepvries bij Jumbo Supermarkten).

Wat vonden we ervan?

Jan Pannenkoeken, daar had ik al wel van gehoord, maar ik had ze eigenlijk nog nooit geprobeerd. Van anderen hoorde ik al wel dat deze kant-en-klare pannenkoeken erg lekker waren. Dat is inderdaad zo, lekker dun en een echte pannenkoek. Even in de pan bakken met een klontje boter of nog sneller in de magnetron pingen.

Ingrediënten

Natuurlijk was ik ook benieuwd naar de ingrediënten die in de pannenkoeken zitten. Zo was ik wel benieuwd naar gefractioneerde boter. Dat is dus melkvet uit boter (of room) die gefractioneerd wordt. Dit houdt in dat het vet heel langzaam wordt afgekoeld tot een bepaalde temperatuur. Je krijgt dan kristallen die vast zijn bij een bepaalde temperatuur en een vloeibaar gedeelte. Daarnaast zit er het verdikkingsmiddel xantaangom (E415), dit wordt gewonnen middels een bacterie uit suiker en melasse. Andere ingrediënten zijn E500 (een rijsmiddel), E575 (anti-klontermiddel / rijsmiddel) en zonnebloemlecithine. (een emulgator). Dit zijn dingen die je zelf niet aan je pannenkoeken toe zou voegen als je ze van nul af aan gaat bakken (dus met boter, bloem, eieren).

Dus?

De smaak van de Jan pannenkoeken was goed en ik denk dat we de Jan pannenkoeken of anders wel de Jan poffertjes nog wel eens vaker tijdens een lunch gaan eten, gewoon omdat het zo makkelijk is en je geen uren achter het fornuis hoeft te staan om een stapel pannenkoeken op tafel te zetten.

(331 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “In de test: Jan Pannenkoeken

Reacties zijn gesloten.