Uitgeprobeerd: De Hello Fresh Originalbox

De Hello Fresh Original Box

Op het Brutsellog eetdagboek heb je het al gezien: ik heb de HelloFresh original box uitgeprobeerd. Maar wat is de HelloFresh box eigenlijk?

De Hello Fresh Original Box

Over Hello Fresh

De HelloFresh box is een box vol verse ingrediënten met bijpassende recepten die op maandag of dinsdag bij je thuis bezorgd wordt. De recepten zijn samengesteld in samenwerking met voedingsexperts. Met deze box eet je dus gezond en gevarieerd, de recepten zijn gemaakt volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Om de recepten te bereiden hoef je geen keukenprins(es) te zijn, als je de recepten volgt kan het eigenlijk niet mislukken. Er zijn verschillende soorten boxen: de originalbox (met een vlees-, vis- en vegetarische maaltijd), de veggiebox (voor de vegetariër), de topsportbox (speciaal ontwikkeld voor topsporters), de proefbox (om eenmalig HellFresh uit te proberen) en de fruitbox.

De Hello Fresh Original Box

Over de Hello Fresh Originalbox

Zelf koos ik voor de originalbox. Via de site zag ik al een preview van de inhoud dus ik wist wat ik ongeveer kreeg. Op dinsdag werd de originalbox geleverd per koerier en kon het koken beginnen. Zoals je ook op de foto’s ziet zijn de recepten inderdaad gevarieerd. Zo had ik een ‘visdag’, een ‘vleesdag’ en een vegetarische dag. De ingrediënten zijn afgemeten voor twee personen.

De Hello Fresh Original Box

Wat vond ik er van?

Op de een of andere manier was ik nu bewuster met koken bezig. Ik ben eigenlijk niet zo van het receptlezen, ik doe maar wat in de pan, volg soms in grote lijnen een recept en dat is het. Nu moest ik eigenlijk wel aan het recept houden, al heb ik ook wel wat dingen soms, bij mijn derde HelloFresh dag, wat dingen weggelaten omdat we dat nu echt niet lekker vonden. De porties van de HelloFresh box vond ik ruim, misschien zijn we kleine eters, er bleef in ieder geval steeds een beetje over. Qua niet gebruikte ingrediënten heb ik niets hoeven weggooien, alles was er volgens het ingrediëntenlijstje in het receptenboekje (er ontbrak dus ook niets).

Receptenboekje

Over het receptenboekje gesproken, de recepten zijn duidelijk in stappen beschreven, de voedingswaarden staan erbij en je ziet een foto van de eerste drie maaltijden. Heb je een box voor vijf dagen dan zie je een standaardfoto. Verder staan er bij de recepten handige tips of leuke weetjes. De inhoud van de box staat op de achterkant, in dit lijstje staat ook hoe je bepaalde ingrediënten moet bewaren. In mijn lijstje stond een foutje, want de meervalfilet in de voorraadkast bewaren leek mij in ieder geval geen goed idee.

De Hello Fresh Original Box

Gemak?

Ja, ik kan me goed voorstellen dat veel mensen, zeker mensen met een drukke baan, blij zijn met de HelloFresh box. Je hoeft niet elke avond naar de supermarkt om weer een maaltijd te verzinnen, je hebt gewoon voor drie dagen genoeg in huis voor drie volwaardige, gezonde maaltijden. Je moet wel eten wat de pot schaft, er kan dus weleens iets tussen zitten wat je misschien minder lekker vindt. Wat vroeger al gezegd werd, je lust iets niet als je het ook echt geprobeerd hebt. Een HelloFresh box die ik heb geprobeerd kost 34,95. Dit is voor twee personen, drie maaltijden en inclusief bezorging aan huis. Duur? Valt wel mee. Ga maar eens boodschappen doen, oké als je naar aanbiedingen kijkt. Of ik een abonnement ga nemen? Ik weet het niet, ik vind het wel fijn om zelf te bedenken wat ik wil eten (al heb ik periodes dat ik daar ook geen zin in hebt), maar zo af en toe is het wel leuk om te proberen.

Hieronder vind je een voorbeeld van een HelloFresh receptenboekje:

(66 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)