EasiYo Yoghurt ’n Bite Greek & Coconut

EasiYo Yoghurt 'n BiteEigenlijk ligt dit pakje van EasiYo al een hele tijd klaar om getest te worden. De vorige keer had ik er helaas geen goede ervaring mee. De yoghurt werd gewoon niet dik. Het zou kunnen liggen aan het weer, behoorlijk koud en grijs weer was het toen. Sindsdien heeft dit pakje eigenlijk in de la gelegen, tot nu dan. Tijd voor een hernieuwde kennismaking. Zou het nu wel lukken? Ja, het is gelukt!

Even kort over de EasiYo

EasiYo is een systeem uit Nieuw Zeeland waarmee je zelf yoghurt kan maken. Met een zakje yoghurtculturen en water maak je zo je eigen yoghurt. Hoe het precies werkt had ik je al in mijn vorige review in beeld verteld. Toch even in het kort: het zakje EasiYo meng je met water. Goed schudden en vervolgens zet je de beker met yoghurt in de EasiYo yoghurtmaker die gevuld is met kokend water. Dan is het ongeveer 8 tot 12 uur wachten en dan is je yoghurt dik genoeg geworden. Dan is het nog een kwestie van goed koelen, want koud smaakt yoghurt gewoon het lekkerst. Eigenlijk heel simpel.

De EasiYo Yoghurt ’n Bite

Wat was ik nieuwsgierig hoe deze yoghurt uit de EasiYo yoghurtmaker kwam. Alle omstandigheden waren goed, het kon dus eigenlijk niet mis gaan. De yoghurt kwam er dan ook precies goed uit. Kortom in de koelkast en koelen maar.

De smaak

EasiYo Yoghurt 'n Bite Greek & Coconut

De Greek & Coconut smaak is echt een zomerse smaak. Het smaakt een beetje naar een Bounty, maar dan zonder de chocolade. Het is dus misschien wel een idee om er kleine stukjes chocolade er door te doen. Ik was dus echt positief verrast en zal met smaak een kommetje van deze yoghurtsmaak eten!

Tips van EasiYo

Het mengen van de yoghurt hoeft niet met ijskoud water, water op kamertemperatuur werkt zelfs beter. Wanneer het erg koud en grijs weer is dan kan het zijn dat de yoghurt niet dik wordt, let dus ook goed op het weer, maar goed Greek & Coconut is een zomers smaakje en in de zomer vriesweer hebben is nogal vreemd toch?

Exclusief bij De Tuinen

EasiYo is exclusief verkrijgbaar bij De Tuinen. De EasiYo yoghurtmaker kost 19,99 en de zakjes EasiYo yoghurtculturen kosten tussen de 2,99 en 3,79 per stuk. Met een zakje EasiYo maak je ongeveer 1 liter yoghurt. Op dit moment heeft De Tuinen deze smaken in het assortiment: natural yoghurt, greek yoghurt, low fat greek yoghurt, greek & coconut yoghurt, mango, lemon, raspberry, strawberry, vanilla yoghurt en forest fruit (kortom keuze genoeg).

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.