Fresh en Light door Donna Hay

Fresh en Light door Donna HayZelf ben ik echt een Donna Hay fan, ik heb haar boeken, lees haar tijdschriften met grote regelmaat, kortom dit kookboek mocht niet ontbreken in mijn collectie.

Hoe en Waarom?

Donna Hay is bekend om haar gezonde maaltijden, al kan ze ook wel heel goed bakken hoor. Fresh en Light is Donna Hays zoektocht naar balans: gezond en lekker eten. Dat doet zij in dit boek met meer dan 180 recepten. Uiteraard draait het boek om smaak en variatie, maar nu houdt ze extra rekening met vetten en koolhydraten. Kortom alles eten zonder aan je lijn te hoeven denken. Heerlijk toch?

Fresh en Light door Donna Hay fragment uit boek

Over het boek: Fresh en Light

Het boek is ingedeeld in de verschillende maaltijden van de dag: ontbijt, lunch & salades, snelle avondmaaltijden, avondmaaltijden, snacks & bijgerechten, desserts & traktaties en de basis. De recepten zijn op de bekende Donna Hay manier beschreven, namelijk kort en bondig. De recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat en her en der door het boek lees je qoutes van Donna Hay. Handig in dit boek zijn de ingrediëntenlijst achterin, hierin wordt van alle gebruikte ingrediënten uitgelegd wat het precies is. Daarnaast wordt er het een en ander uitgelegd over internationale maten, hoe vast en vloeibaar zich verhouden en hoe van cups naar grammen kan omrekenen.

Fotografie & styling

De fotografie is, net als de andere boeken van Donna Hay, in handen van William Meppem. De styling is echt a la Donna Hay, herkenbaar met haar andere boeken en tijdschriften. In Fresh en Light valt het op dat echt alle props (accesoires op de foto) allemaal wit zijn, wat veel focus legt op het eten. Het is anders dan de fotografie die je tegenwoordig in andere kookboeken, kooktijdschriften en foodblogs ziet, leuk!

Fresh en Light door Donna Hay fragment uit boek

Wat vind ik van het boek?

Heerlijk! Donna Hay kan zoveel lekker dingen en dat je daarbij geeneens op de lijn hoeft te denk is toch helemaal fijn. Fresh en Light heeft een herkenbare Donna Hay layout, ook zonder haar naam op de cover zie je eigenlijk al dat het van haar hand afkomstig is. De geheel witte accessoires waar ik het al eerder over had vind ik echt passen bij dit boek, het maakt het net even anders. Kortom met Fresh en Light voeg je een mooi kookboek toe aan je collectie.

Kijken?

Natuurlijk kan ik genoeg vertellen over Fresh en Light, maar Donna Hay kan natuurlijk veel beter over haar kookboek Fresh en Light vertellen. Dat doet ze dan ook in onderstaande video:

Titel: Fresh en Light
Auteur: Donna Hay
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789000322206
Winkelprijs: 29,99

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.